Danske Havne rykker ud

10 august, 2017 14:50

Sekretariatet tager og besøger havnene som led i et større indblik i havnenes hverdag.

Korsør Havn, Kasper Ullum, Jimmi Jørgensen 1

Efter et besøg på Randers Havn før sommerferien, drager Kasper og Jonatan fra Danske Havnes sekretariat videre mod Korsør Havn. Havneturene er et led i at give havnene indblik i sekretariatets arbejde og til gengæld få indblik i de enkelte havnes hverdag og udfordringer.

Korsør Havn er, ligesom Randers Havn, en bynær havn og må medtage de fordele og ulemper, det giver. Både John Morgen og Jimmi Jørgensen, havnedirektører i henholdsvis Randers Havn og Korsør Havn, fremhæver byens opbakning til havnen, som en af fordelene ved at være bynær havn. Byen og borgerne er bevidste om havnens store betydning for lokalsamfundet, og hvilken drivkraft en erhvervshavn er for byen.

Noget af det, som Kasper og Jonatan har taget med fra sekretariatet i København og ud i den virkelige verden, er arbejdet med den moderniserede planlov. I forhold til beboelse tæt på en havn, præsenterer den moderniserede planlov både nye udfordringer og muligheder for erhvervshavnen. Derfor kan planloven få en endnu større betydning for bynære havne.

Udover frisk luft og skumsprøjt, tager sekretariatet også et indblik i havnenes hverdag med hjem. Et indblik der både skal føre til faglig en dag og en vejledning om planloven. Derudover planlægges flere typer af faglige forløb, som skal udbrede specifik faglig viden.

Sekretariatet kommer meget gerne ud forbi og får indblik i flere havnes hverdag og udfordringer samt bliver klogere på, hvad der optager jeres hverdag.

Vil i vide mere om planloven, skal i være velkommen til at kontakte Danske Havnes miljøkonsulent, Kasper Ullum, på ku@danskehavne.dk eller 2939 3706. Har i forslag til faglige arrangementer skal endelig kontakte Danske Havnes kommunikationskonsulent, Jonatan Sandager Hansen, på jsh@danskehavne.dk eller 2214 3061.

Læs flere nyheder fra Danske Havne her.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn