Fremtidens Maritime Kompetencer

25 January, 2018

Hvilke kompetencer har Det Blå Danmark behov for i fremtiden? Hvordan sikrer du at medarbejderne i din organisation, er rustet til de behov der vil være om fem år? Hvad driver væksten, og hvem har ansvaret for udviklingen af fremtidens maritime erhverv?

Kom nærmere disse svar, deltag i debatten, bliv hørt og tag medansvar når MARCOMP 2018 konferencen skydes i gang, torsdag d. 25. januar 2018 i Svendborg. Konferencen, der er en endags konference, vil sætte de unge og Det Blå Danmarks fremtid i fokus i forsøget på at finde svaret på fremtidens behov.

Danmark skal fortsat være førende inden for søfart, hvilket kræver løbende forandring for at imødekomme de behov vi i fremtiden vil stå over for. For at undgå at drukne i oceaner af digitaliseringsmuligheder, kræves de rette kompetencer i virksomheden for at sikre ordentlig output af virksomhedens investering. MARCOMP 2018 vil hive inspiration fra blandt andet fra Sundhedsvæsenet, hvor fremskridt er båret af digitalisering, og inspirere Det Blå Danmark med gode og dårlige erfaringer.

Som branche er det vigtigt, at vi indstiller os på forandringer, både som rederier, leverandører, myndigheder og uddannelsesinstitutioner. Og branchen er i benhård konkurrence. Især da denne skal tilpasse sig en ny generation med et karrierefokus, der konstant vil være på udkig efter den næste store mulighed.

MARCOMP 2018 vil være mødestedet for de i Det Blå Danmark, der er klar til at se fremad. Blandt oplægsholdere kan man møde repræsentanter fra det Blå Danmark, der vil inspirere og tale om erhvervet i forandring, digitalisering samt komme med bud på fremtidens maritime arbejdsmarked. Deltagere vil blive præsenteret for stemmerne fra fremtiden selv – de unge – og få mulighed for, at deltage i debatten om at forme fremtidens maritime uddannelser.

Deltagere på konferencen vil komme på forkant med fremtiden sammen med et netværk, der har fingeren på den maritime puls, og deler en fælles interesse i at løfte fremtidens Blå Danmark.

Marcomp 2018 er opstået i et tæt samarbejde mellem en række organisationer, videns institutioner og virksomheder indenfor Det Blå Danmark.

Kontakt

  • Lars Ahrendtsen, formand Marcomp, info@marcomp.org, telefon 2368 6911 eller 7221 5563
  • Peter Blach, projektchef Maskinmestrenes Forening, telefon 2342 4679

Læs hele programmet her