Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Forum for mindre havne hindsgavl

Danske Havnes Forum for Mindre Havne var samlet til et 24-timers seminar, hvor der blev diskuteret forretningsmodeller for både eksisterende og nye aktiviteter, og debatteret ideer til at forbedre servicen for havnens kunder.

forretningsudvikling
Deltagerne er i gang med én af de mange øvelser, som får havnene til at tænke på deres forretningsudvikling.

Helle Staberg var inviteret til seminaret for at gennemgå en forretningsmodel. Forretningsmodellen anvendes både som rettesnor for eksisterende aktiviteter og til at udfordre havnene på ni punkter, som bør overvejes i forbindelse med udvikling af nye projekter. Forretningsmodellen kommer hele vejen omkring et nyt projekt, bl.a. ved at forholde sig til kundens behov og hvilke opgaver havnens løser for kunden.

Blandt andre emner omkring forretningsudvikling blev havnenes goodwill, ejerstrategi, samarbejde og havnens bedste enkeltydelser gennemgået. Det gav anledning til sparring og udveksling af erfaringer blandt havnene med Helle Staberg som ordstyrer.

Forumet var sammensat således, at havne med éns udfordringer blev parret for at give den bedst mulige sparring. Selvom havnene er medlem af Forum for mindre havne, betyder det ikke, at de ikke kan have store problemer. I forumet er det muligt at diskutere udfordringer med havne, som står i en lignende situation. Uanset om det er turisme eller mere traditionel havnedrift, siger direktør i Danske Havne, Bjørn B. Christiansen.

På anden halvdel af seminaret var der givet plads til en Danske Havne dagsorden, hvor både kommunalvalget, planloven, persondataforordningen, oplandsanalyser og en status fra brancheforeningens direktør og bestyrelse var på programmet.

Hent præsentationer og andre dokumenter fra seminaret

For mere information, kontakt kommunikationskonsulent i Danske Havne Jonatan Sandager Hansen på 2214 3061 eller på jsh@danskehavne.dk

Se flere nyheder fra Danske Havne her

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen