Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

daredisrupt

Onsdag den 6. september var 10 havne samlet til den anden workshop i rækkenom, hvordan havne kan implementere nye teknologier.

Workshoppen blev afholdt sammen med ekstern forretningsudvikler Rasmus Bie-Olsen fra DareDisrupt. Flere andre aktører med særlig teknologisk viden var også til stede på workshoppen, der blev afholdt for Danske Havnes DirektørForum.

 

Output af workshoppen er 5 konkrete projekter, som hver især har fået udarbejdet en plan for, hvordan projekterne kan udvikles og i sidste ende implementeres.

 

Fælles for projekterne er, at de undersøger, hvordan havnene kan opnå stordriftsfordele inden for rammerne af den eksisterende havnelovgivning ved at oparbejde og dele særlige kompetencer.

 

De områder der arbejdes videre med, er  at få sat skub i digitaliseringen af havnene, implementere nye standarder på miljøområdet, en etablering af fælles overvågning og deling af miljøressourcer og aktiver på havnen, fx materiel til oprensning.

 

Frem til næste møde om to måneder videreudvikles projekterne yderligere.

 

For yderligere spørgsmål kontakt Eva Fiil Nielsen, PA/Policy Advisor i Danske Havne via mail efn@danskehavne.dk eller tlf. 6171 0706.

Se flere nyheder fra Danske Havne her

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen