Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Købet af arealerne ved Taulov kan betyde op mod 1.000 nye job inden for de kommende ti år og en fordobling af havnens areal

ADP udvider med op mod 750.000 m2 til tørhavn i Taulov. I første omgang har ADP købt et areal på 200.000 m2 erhvervsjord i Danmark C-området i Taulov af Fredericia Kommune for 40 mio. kr.. Men har sikret sig forkøbsret på yderligere 550.000 m2.

ADP’s nuværende areal er på 75 ha. Den nye tørhavn kan derfor komme til at indebære en fordobling af havnens nuværende areal. Planen med det nye transportcenter er at skabe et optimalt transport- og erhvervsknudepunkt. Virksomhederne, der i dag lejer sig ind på ADP’s arealer ved havnen, kan nu også leje sig ind i bygningerne på den nye tørhavn. Herfra har de unikke muligheder for transport via den lette adgang til havnen, jernbanenettet, motorvejene og lufttransport. Hvordan ADP vil drive den nye tørhavn er endnu ikke besluttet.

Den nye tørhavn forventes at skabe godt 1.000 nye arbejdspladser inden for de næste ti år. En del af disse job vil være ufaglærte. Havnen genererer på nuværende tidspunkt godt 2.300 arbejdspladser.

Danske Havne har samlet en oversigt over de tyve største havnes udvidelsesplaner indtil 2015 i ”Her udvider havnene”. Se publikationen her.

For mere information. Kontakt Sofie Gravers Jacobsen, Danske Havne.

Fredericia Luftfoto 2013.jpg-2
Kilde: ADP A/S

 

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen