Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

paragraf

Flertallet af erhvervshavnene er offentligt ejede, og har en virksomhedsstruktur, der gør det muligt at søge om aktindsigt. Over flere omgange, og med flere forskellige formål, er der blevet søgt om aktindsigt i de danske erhvervshavne.

En rundspørge blandt nogle af de havne der har behandlet en aktindsigt, viser at de i gennemsnit bruger godt 2-3 mandedage på at svare på en enkeltpersons begæring om aktindsigt i havnens prioriteringer. Flere havne har brugt over 4-5 mandedage. At svare på begæringer om aktindsigt har et betydeligt ressourcetræk på havnene, hvor der ofte er få administrative medarbejdere til at behandle forespørgslerne.

Danske Havnes direktør, Bjørn B. Christiansen siger, at aktindsigt er et grundvilkår i offentligt ejede virksomheder, alligevel vil jeg opfordre til, at man tænker sig om, inden man søger om masseaktindsigt.

Havne der er omdannet til aktieselskaber er ikke omfattet af offentlighedsloven og derfor kan der ikke søges om aktindsigt. Dog er Aalborg Havn A/S en undtagelse, fordi man her frivilligt har valgt, fortsat at være omfattet af muligheden for aktindsigt.

Ved spørgsmål, kontakt Danske Havnes direktør, Bjørn B. Christiansen på mail bbc@danskehavne.dk eller på telefon 25 37 03 64

Se flere nyheder fra Danske Havne her

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen