Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Vækst i vandkantsdanmark 261115 - foto carsten lundager

En ambitiøs vækstplan i 2016 til et ambitiøst og produktivt blåt erhverv. Det var, hvad erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, og ordførerne, Brian Mikkelsen, Konservative, Hans Kristian Skibby, Dansk Folkeparti, Bjarne Laustsen, Socialdemokratiet og Torsten Schack Pedersen, Venstre, fremhævede som en central prioritering på Christiansborg under konferencen – Vækst i Vandkantsdanmark.

Der var fuldt hus i Fællessalen på Christiansborg, da konferencen Vækst i Vandkantsdanmark satte fokus på vækst, beskæftigelse og udviklingspotentiale i Det Blå Danmark.

Erhvervs- og vækstministeren lagde ud med at rose Det Blå Danmark for at skabe arbejdspladser i hele Danmark. 100.000 arbejdspladser i Danmarks landdistrikter og et erhverv, der er rigtigt godt for samfundsøkonomien. Fokus på udvikling af landdistrikter og vækst er derfor også en af grundene til, at regeringen vil iværksætte et nyt vækstplansarbejde i 2016. Ministeren lagde også vægt på at inddrage Det Blå Danmark i Vækstteamets arbejde med den nye vækstplan. Her er Danske Havne med direktør, Gitte Lillelund Bech, også med til at give input og indspark.

Verdensmestre i benhård international konkurrence

Konferencen blev afsluttet med en bred politisk paneldebat. Hans Kristian Skibby (DF) var glad for Det Blå Danmarks evne til at skabe job i hele Danmark og fremhævede havnene som en stærk spiller, der evner at omstille sig. Her blev Port of Odense – Lindø Industri Park – fremhævet med dens øje for specialisering og den solide forretning, det skaber inden for løft og dekommissionering. Hans Kristian Skibby mindede derfor også om, at politikerne skulle huske Det Blå Danmark og investere i infrastruktur til havnene, sørge for, at der ikke sker overimplementering af EU-reglerne samt give de rette rammevilkår. Også Bjarne Laustsen (S) var imponeret over det engagement og den specialiserede udvikling, der pågår hele tiden i de nordjyske havne i forhold til bl.a. jobskabelsen inden for mange faggrupper og vækst.

Torsten Schack Pedersen (V) fremhævede, hvad også flere af de tidligere oplægsholdere fra Det Blå Danmark var inde på – den benhårde internationale konkurrence. Selvom Danmark er verdensmestre, er det ikke givet, at Danmark fortsat kan forblive i top, hvis ikke erhvervet fortsat har de rette betingelser og får forbedret deres muligheder for at drive forretning. Brian Mikkelsen (K) sluttede runden af med tilsvarende at fremhæve det konstante konkurrencepres og vigtigheden af fra politikernes side at bidrage til at sætte fokus på erhvervets betingelser, herunder offshore området.

Danske Havne ser frem til arbejdet i Vækstteamet og er klar til at byde ind med forslag til bedre rammevilkår, sære regler og forbedringer af de blå motorveje.

Konferencen ”Vækst i Vandkanten” blev afholdt af Danmarks Rederiforening sammen med Danske Maritime og CO-Industri. Arrangementet var sponsoreret af den Danske Maritime Fond.

Vækst i vandkantsdanmark 261115 - foto carsten lundager

Billedet viser erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen
Kilde: Carsten Lundager

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen