Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Grenaa Havn Anholt Havmøllepark (2)

For at få forslag til tiltag, der kan genstarte eksporten under coronakrisen, har regeringen nedsat otte genstartsteam, herunder et for Det Blå Danmark. Genstarteteamet har netop afleveret sine fem anbefalinger til regeringen, og de spænder over en bred vifte af tiltag fra øget fokus på eksportmulighederne ved havvind til fortsættelse af den nuværende ordning med besætningsskift i Danmark. Danske Havne har deltaget i arbejdet i genstartsteamet, og har haft særligt fokus på mulighederne for en sikker genstart af krydstogtsmarkedet i 2021 samt øget eksport af havvind.

Sikker opstart af krydstogtsmarkedet

Den bratte afslutning på krydstogtaktiviteterne har påvirket flere danske havne, hvor særligt Copenhagen-Malmø-Ports har været ramt som følge af de mange krydstogtturister, der årligt besøger København. For direktør Tine Kirk Pedersen i Danske Havne har det derfor været afgørende, at krydstogtmarkedet kan startes op igen på en sikker måde: ”København er Europas 10. største krydstogtdestination. Med nedsættelsen af en branchefælles taskforce tager vi et afgørende skridt i forhold til at sikre, at krydstogtmarkedet kan komme tilbage igen i 2021. Det er helt afgørende, at branche og myndigheder sammen kan koordinere indsatsen, så vi kan komme rundt om alle de forhold, der skal sikre en tryg og sikker opstart for næste sæsons krydstogtsgæster i Danmark. Det bliver Erhvervsministeriet, der bliver den drivende kraft i arbejdet med den branchefælles taskforce.”

Fokuseret kommerciel indsats for inden for havvind

De danske havne har igennem en lang periode oparbejdet erfaring og ekspertise i arbejdet med havvind, og kommer desuden til at spille en afgørende rolle i etableringen af yderligere havvindparker og energiøer. Tine Kirk Pedersen er derfor tilfreds med, at der nu sættes ind for at styrke mulighederne for eksport af dansk havvind til andre markeder såsom Asien og Nordamerika, hvor det hidtil har været sværere at vinde markedsandele end på det europæiske marked: ”De danske havne er et centralt element i den samlede værdikæde for dansk havvind, og den værdikæde styrker vi nu gennem en strategisk alliance mellem alle parter i værdikæden. Det kan potentielt også give de danske havne muligheder for at afsætte deres viden på det globale marked” slutter Tine Kirk Pedersen.

Læs anbefalingerne fra Det Blå Danmark her: https://em.dk/media/13884/det-blaa-danmark.pdf

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen