Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

foto/photo: MEDVIND/Bent Sørensen
foto/photo: MEDVIND/Bent Sørensen

Den 6.-7. juni er Esbjerg Havn vært for en international workshop, der skal gøre krydstogter grønnere. Det er i regi af det europæiske Green Cruise Port-program, at 20 partnere fra blandt andre 9 havne, gæster Esbjerg. Forhåbningen er, at det ender med konkrete idéer, som kan implementeres hurtigt.

Sammen med en række partnere har Esbjerg siden 2016 arbejdet for en grønnere krydstogtindustri i regi af EU’s Green Cruise Port-program. Formålet med programmet er at drøfte og fremme nye investeringer og procedurer for grønnere og mere miljøvenlige krydstogter i fremtiden. Det handler både om brændstof, trafikforbindelser og forsyningssystemer, fortæller Peter Harbo, som er Esbjerg Havns repræsentant i arbejdsgruppen.
”Det er meget positivt at få etableret den her dialog på tværs af havne. Idet mulighederne er så mange, er det godt at få forskellige perspektiver og erfaringer til bordet,” siger han
Workshop i Esbjerg
Den 6.-7. juni er Esbjerg Havn vært, når repræsentanter fra de ni øvrige havne samt en række øvrige samarbejdspartnere gæster havnen for at finde fælles inspiration til nye, grønne tiltag i krydstogtindustrien.
Programmet byder bl.a. på rundvisning på havnen, hvor de deltagerne får en introduktion til hvordan man på Esbjerg Havn arbejde med den grønne omstilling generelt. Herudover bidrager en række indsparkere med nye perspektiver. Claus Bødker, Director of Cruise i Vist Copenhagen, tager temperaturen på, hvad der rør sig i krydstogtindustrien netop nu. Og Dan-Erik Andersson, COO i Göteborg Havn, deler havnens erfaringer med anvendelsen af LNG (Liquified natural gas, red.) som brændstof til krydstogtskibe. LNG er et grønnere alternativ til bunkerolie, og Dan-Erik Andersson giver på workshoppen gode råd til, hvordan man som havn kommer i gang.For mere information: Peter Harbo, Business Development Manager, +45 2324 4998.

Om Green Cruise Port-programmet

Green Cruise Port (GCP) er et program for bæredygtig udvikling af krydstogt-sektoren og de havne, de anløber. Programmet er en del af EU-projektet ’Interreg Baltic Sea Region 2014-2020’. Formålet med GCP er at fremme nye typer investeringer og procedurer, som kan skabe miljøvenlige krydstogter, bl.a. gennem ny infrastruktur og smartere transport- og forsyningssystemer. Projektet kører fra marts 2016 til februar 2019. Foruden Esbjerg Havn deltager Helsinki, Tallinn, Gdansk, Riga, Klaipeda, Kaliningrad, Rostock, Hamborg og Bergen. Hertil kommer en række associerede partnere, som repræsenterer havnemyndigheder, rederier og forskningsinstitutioner.

Læs mere om programmet her: http://greencruiseport.eu

Kilde: Esbjerg Havn

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen