Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Faaborg Havn

Faaborg Havn

Erhvervsdrivende på Faaborg Havn: Boliger på havnen er ren gift

Boligbyggeri er ren gift for erhvervslivet på Faaborg Havn. Det mener den nystiftede forening ’Vores Havn’, der er dannet af erhvervsdrivende på havnen. Indtil videre har foreningen 7 medlemmer, der kæmper imod boligbyggeri på havnen.

Udtalelserne fra den nye forening kommer efter kommunalbestyrelsen har besluttet, at der skal være boligbyggeri på en tidligere slagterigrund på havnen. Foreningens formand og direktør for Faaborg Værft, Jan Mortensen, siger at erfaringen fra andre steder i landet viser, at det har store konsekvenser, hvis der kommer boliger i et havneområde. Så kommer det til at foregå på boligernes præmisser og ikke på erhvervslivets.

Borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, Christian Thygesen, forstår de problemer som erhvervshavnen står over for og siger, at det handler om, at erhvervslivet er underlagt miljølovgivning.

Læs hele artiklen fra Fyens Stiftsstidende her

Brancheforeningen for erhvervshavne, Danske Havne, har i forbindelse med den politiske behandling af den nye planlov, gjort Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget opmærksom på vigtigheden af, at man tager højde for havnenes miljøpåvirkning som fx støj, støv og lugt, inden kommunerne udpeger områder til boliger tæt ved havnen. Målet er at opnå en fredelig sameksistens mellem by og havn, og rammevilkår som gør at erhvervshavnene fortsat kan eksistere og udvikle sig med de aktiviteter der hører til en aktiv erhvervshavn.

Se mere om planloven her

Ved spørgsmål, kontakt Kasper Ullum, miljøkonsulent i Danske Havne på ku@danskehavne.dk eller på 2939 3706

Læs flere nyheder fra Danske Havne her

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen