Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Et hårdt Brexit kan få store konsekvenser for fiskeriindustri, -havne og lokalsamfund. Derfor mødtes borgmestrene fra de 5 største fiskerihavnskommuner mandag med minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn for at fortælle ham om, hvor stor betydning fiskerierhvervet har for beskæftigelsen i kommunerne omkring havnebyerne i Hvide Sande, Thyborøn, Hanstholm, Hirtshals og Skagen.

”Jeg er meget bevidst om fiskerierhvervets betydning for jobskabelsen særligt i Nord – og Vestjylland, og vi fik i dag drøftet, hvordan vi ruster os bedst muligt i en situation, som indeholder stor usikkerhed. Dagens møde satte en tyk streg under, at fiskeriet har stor betydning i de berørte kommuner, og både jeg og borgmestrene håber, at der bliver landet en Brexit-aftale, for det vil givetvis sikre erhvervet de bedste rammer at arbejde under”, udtaler fiskeriminister Rasmus Prehn

”Der forhandles fortsat i Bruxelles, og indtil der er et forhandlingsresultat, så er rammerne for fiskeriets fremtid meget usikre. Der er ca. 12.000 mennesker direkte eller indirekte beskæftiget med fiskeri i de 5 kommuner, så det er mange lokale arbejdspladser, der er på spil, fordi ca. 1/3 af landingerne i danske havne er fanget i britisk farvand” udtaler direktør i Danske Havne, Tine Kirk Pedersen og fortsætter: ”Et hårdt Brexit uden en aftale vil ikke kun ramme fiskerne. Også fiskeproduktion på fabrikkerne på havnene, værfter, fiskeriauktionen, den lokale smed og købmanden vil kunne mærke de økonomiske konsekvenser, hvis fiskeriet rammes hårdt af en Brexitaftale. De økonomiske ringe i vandet fra fiskeriet når helt op på hovedgaden i lokalsamfundene, derfor har det så stor betydning, at der indgås en Brexitaftale.

For yderligere information kontakt:

Hans Østergaard, Borgmester Ringkøbing-Skjern Kommune Direkte 9974 1282 / Mobil 2262 1536, e-post pol.borghoe@rksk.dk

Erik Flyvholm, Borgmester Lemvig Kommune Telefon: 21662502
E-mail: Erik.flyvholm@lemvig.dk

Ulla Vestergaard, Borgmester Thisted Kommune Telefon: 24 29 28 27 E-mail: uve@thisted.dk

Arne Boelt, Borgmester Hjørring Kommune Telefon: 41223069
E-mail: arne.boelt@hjoerring.dk

Bjarne Kvist, Viceborgmester Frederikshavn Kommune Mail: bjkv@frederikshavn.dk
Telefon: 28606460

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen