Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Fiskeri

Storbritannien vil træde ud af London Fisheries Convention fra 1964. Dermed toner Storbritannien rent flag og udtrykker sine klare intentioner med EUs Fælles Fiskeripolitik, og efterlader ringe mulighed for fælles fiskeriaftaler efter Brexit.

Danmark er ikke en del af London Fisheries Convention og kommer ikke til at opleve nogle umiddelbare forringelser i fangstområderne i forbindelse med Storbritanniens udtrædelse af konventionen. Konventionen tillader Storbritannien, Holland, Belgien, Irland, Tyskland og Frankrig at fiske i en afstand på 6-12 sømil nær hinandens kyster. EUs Fælles Fiskeripolitik opretholder denne ret i en afstand på 12-200 sømil.

Miljøminister i Storbritannien, Michael Gove, siger, at en udtrædelse af konventionen er et vigtigt første skridt for at tage kontrollen af fiskeri tilbage og skabe en ny national fiskeripolitik, som fører til en mere konkurrencedygtig, profitabel og bæredygtig fiskeriindustri for hele Storbritannien.

Briternes klare intentioner på fiskeriområdet har givet Danske Havne anledning til sammen med andre EU fiskerihavne – herunder særligt i Frankrig, Holland, Tyskland og Belgien – at afdække den afledte samfundsøkonomiske betydning og beskæftigelsesvirkning inden for handling, forarbejdning, logistik m.v. på fiskeriområdet. Hensigten med en sådan redegørelse er at sikre højst mulig prioritering af fiskeriinteresser hos EU’s forhandlere.

Ved spørgsmål, kontakt særlig rådgiver i Danske Havne, Hans-Arne Kristiansen, på mail hak@danskehavne.dk eller på telefon 3116 4183.

Læs flere nyheder fra Danske Havne her.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen