Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

admin-ajax (15)

Nordeuropas første internationale krydstogtkonference finder snart sted i København. Her drøfter fagfolk fra hele krydstogtindustrien mulighederne for at nedbringe luftforurening og trængsel i byerne i Østersøregionen.

En stor, international krydstogtkonference lægger i maj til kaj på Langelinie i København. Konferencen stiller skarpt på Østersøregionen som bæredygtig destination og er et samarbejde mellem Cruise Baltic, Copenhagen Malmö Port, Københavns Kommune og Miljø- og Fødevareministeriet.

”Det er centralt for den grønne omstilling, at vi får skabt nogle miljømæssige og bæredygtige rammer, der kan rumme krydstogtturismen og lukke ned for den forurening, der lige nu følger med skibene ind i de danske havne og videre ud i byerne. Derfor ser vi frem til, at vi i fællesskab får drøftet de løsninger, der kan virke på den korte bane og lagt en mere bæredygtig linje for krydstogtindustrien i Østersøregionen,” siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Konferencen bliver et ambitiøst kick-off for at sætte bæredygtighed på agendaen inden for krydstogtindustrien og samler over 100 fagfolk fra rederier, havne, destinationer, universiteter, ingeniør- og forskningsenheder fra hele verden.

”Københavnerne skal kunne trække vejret uden at bekymre sig om luftforurening. Derfor sætter vi ind over for forureningen fra krydstogtskibe, der lægger til kaj i byen. Vi har netop afsat penge til at projektere et landstrømsanlæg i Nordhavn og til at finde en model for, hvordan vi kan få landstrøm på Langelinie. Her spiller internationalt samarbejde en afgørende rolle. For jo flere havne, der tilbyder landstrøm i regionen, jo flere ’grønne’ skibe kan vi tiltrække,” siger overborgmester i København, Frank Jensen.

Med konferencen ønsker Cruise Baltic at sætte skub i processen med at gøre København og resten af Østersøregionen til en bæredygtig krydstogtdestination. Programmet sætter blandt andet fokus på luftforurening og trængsel i byerne. Konferencen er samtidig startskuddet for Miljø- og Fødevareministeriets internationale projekt om mindre luftforurening ved kajen fra krydstogtsskibe i Østersøregionen. Projektet løber fra 2019 til og med 2022.

”Det er et vigtigt slag for miljøet, vi nu slår med konferencen, og vi gør det, fordi ingen er mere opsat på at løse problematikken, end krydstogtindustrien selv. Derfor vil landstrøm være et centralt tema på konferencen, der blandt andet belyser erfaringerne med landstrømsanlæg fra Kristiansand Havn. Vi stiller også skarpt på transporten af de mange krydstogtturister mellem skib og by, for også her kan der findes grønnere løsninger,” siger direktør i Cruise Baltic, Claus Bødker.

Krydstogtkonferencen finder sted den 7. maj på Langelinie Pavillonen i København.

Cruise Baltic blev stiftet i 2004 som et netværk af 12 krydstogtdestinationer i Østersøregionen. Siden er netværket vokset og tæller i dag 29 destinationer.

Læs mere om Cruise Baltic på www.cruisebaltic.com.

For yderligere information kontakt venligst direktør i Cruise Baltic, Claus Bødker, på e-mail clb@woco.dk eller på telefon 61 20 96 74.

Læs mere om konference og program her!

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen