Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Danske Havnes bestyrelsesformand, Carsten Aa
Danske Havnes bestyrelsesformand, Carsten Aa

Danske Havne har den 18. juni afholdt generalforsamling hos ADP i Fredericia. Generalforsamlingen, som blev afholdt med en kombination af fremmøde og virtuel deltagelse, medførte genvalg til bestyrelsesformand Carsten Aa, CEO Port of Lindø, og næstformand Thomas Elm Kampmann, direktør Køge Havn. Ud af bestyrelsen trådte Iver Enevoldsen som repræsentant for Vestkysthavnene efter endt åremål, og han blev erstattet af Ulla Vestergaard, borgmester i Thisted Kommune. Ud trådte også konstitueret direktør i Aarhus Havn, Henrik Munch Jensen. Han erstattes af Aarhus Havns nytiltrådte direktør, Thomas Haber Borch.

På generalforsamlingen lagde bestyrelsesformand Carsten Aa vægt på, at Danske Havne som brancheforening er inde i en god udvikling, hvor det interne samarbejde trives i diverse foraer og netværk, og hvor der er plads til gode diskussioner af, hvordan branchens retning skal være: “Det er helt afgørende for mig, at Danske Havne er en brancheorganisation, hvor vi kan dele erfaringer og synspunkter på de mange forskellige områder, der optager havnene. Vi bliver kun bedre som branche, hvis vi kan finde fælles løsninger gennem et stærkt samarbejde” konstaterer Carsten Aa.

Men havnene er samtidig også udfordret af coronakrisen, som har betydet omsætningsnedgang på eksempelvis krydstogt og indtægter fra færger. Det er stor forskel på, hvordan de forskellige havne er ramt, men ifølge Carsten Aa er det fortsat fokus på grøn omstilling, der er en del af løsningen. “Vejen ud af coronakrisen går gennem den grønne omstilling. Udbygningen af havvind og klimavenlige transportformer vil spille en stadig større rolle, og her står havnene i en helt central position i fremtiden ” slutter Carsten Aa.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen