Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Danske Havne i Thyborøn
Danske Havne i Thyborøn

Danske Havne i Thyborøn

Sekretariatet i Danske Havne tog på opdagelsesrejse til Thyborøn Havn. Med sig var de bevæbnet med spørgsmål hjemmefra. Alt sammen, for bedre at kunne forstå og hjælpe havnene.

Eva, Helene, Andreas og Jonatan var taget til Thyborøn Havn for at blive klogere på de danske havne, og fiskerihavne især. Spørgsmålene spændte bredt fra, hvordan havnes indtægtsgrundlag sikres, hvordan havne behandler opfisket affald og til, hvordan havne opbevarer de persondata, der kommer fra ISPS systemer.

Havnedirektør i Thyborøn Havn, Jesper Holt Jensen, var garant for at svare på alle de medbragte spørgsmål og vært for en rundvisning på havnen. Til spørgsmålet om hvad en havn egentlig laver svarede Jesper, at en havn udover at være en infrastrukturforvalter også er en slags ’Kirsten giftekniv’ mellem havnens kunder, virksomheder og kommunen samt fremtidige virksomheder.

Sekretariatets udsendte fik også set fiskeriauktionen på Thyborøn Havn, og så til sin store overraskelse at auktionerne ikke foregår i en stor hal fuld af fisk, men i noget der kunne minde om et computerlokale forbundet gennem internettet til hele Europa.

Ud over at få et indtryk af, hvad en stor danske fiskerihavn laver, fik hver medarbejder sine egne erfaringer med hjem til det københavnske kontor. Erfaringer, som kan bruges til bedre at hjælpe og vejlede Danske Havnes medlemmer i fremtiden.

Thyborøn Havn er én af de tre største fiskerihavne i Danmark med fiskelandinger til en værdi på tæt på 1 mia. kr., hvis man indregner transitfisk solgt på auktion i Holland. Der er siden 2001 blevet investeret 400 mio. kroner i havnen. Investeringerne skal være med til at opfylde målsætningen om Thyborøn Havn som regionens maritime kraftcenter i vest.

For mere information, kontakt kommunikationskonsulent Jonatan Sandager Hansen eller havnedirektør i Thyborøn Havn Jesper Holt Jensen

Se flere nyheder fra Danske Havne her

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen