Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Frdigt-Logo-til-Grn-OMstilling-PixTeller

Når brancheorganisationen Danske Havne afholder den store havnekonference i Aalborg den 22.-23. april, bliver det med grøn omstilling i havnene som konferencens centrale emne. Det er ganske enkelt det, der fylder suverænt mest i hele branchen netop nu, fortæller Danske Havne.

“Den grønne omstilling ruller derudaf i øjeblikket, og vi er meget tilfredse med den udvikling, vi oplever. Rundt omkring i landets havne ser vi nye projekter med alt fra solceller, elbiler og ikke mindst nye vindmøller, der både leverer grøn strøm til havnene, men som også de lokale byers indbyggere får gavn af. Derfor er det helt oplagt, at vores store havnekonference tager udgangspunkt i den grønne omstilling,” siger Tine Kirk Pedersen, der er direktør for brancheorganisationen. Hun fortsætter:

“Havnene er rigtigt godt på vej med grøn omstilling. Men vi kan blive endnu bedre og nå endnu længere, hvis vi lærer mere af hinanden og i højere grad deler succeshistorierne. Det er blandt andet det, vi kommer til at fokusere på i Aalborg til april.”

Grøn omstilling kræver blåt islæt
Havnekonferencens tema er ”Grøn omstilling kræver blåt islæt,” fordi der i øjeblikket er massivt fokus på arbejdet med reduktion af drivhusgasser. De forventede 200 deltagere på konferencen vil komme tættere på klimaperspektiverne for de danske havne i bred forstand med fokus på alt fra regeringens klimapartnerskaber, få eksempler fra de danske havne på klimavenlige projekter til inspiration, og emnet vil i det hele taget være det gennemgående tema over begge dage. 

Deltagerne på konferencen vil selvfølgelig også få et indblik i det lokale arbejde i de danske havne med fokus på havnenes udvikling med byerne, de ligger i, og de teknologiske forandringers betydning. 

Politisk debat om havnenes fremtid
Transportminister Benny Engelbrecht lægger også vejen forbi og giver sit bud på en status for havnene i 2020, og derudover vil relevante ordførere fra flere af Folketingets partier også debattere perspektiver på havnenes fremtid, og hvordan havn og by skal udvikle sig sammen i fremtiden.

Endelig vil der på konferencen være temasessioner, hvor deltagerne kan komme et spadestik dybere i forhold til de danske havnes muligheder og udfordringer vedrørende klima, teknologi, havnenes udvikling i byen og perspektiver på bestyrelsesarbejdet i en dansk havn.

“Jeg synes, at alle interesserede fra branchen skal sætte kryds i kalenderen til to spændende havnedage med fokus på klima, havnenes fremtid og politisk debat på Danske Havnes havnekonference den 22.-23. april i Aalborg. Vi glæder os til at se en masse mennesker og til at sætte havnenes fremtid og muligheder på dagsordenen,” afslutter Tine Kirk Pedersen.

Interesserede kan se et foreløbigt program for konferencen og tilmelde sig på https://www.danskehavne.dk/havnekonferencen-2020/

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen