Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Digitalisering

Danske Havnes mange medlemmer, der består af landets erhvervshavne, har i øjeblikket stort fokus på digitalisering for at forbedre både havnenes service og deres forretning.

Den stigende interesse i branchen blev senest understreget mandag, da 30 digitaliseringsinteresserede fra de danske havne var samlet hos ADP i Fredericia til en international workshop om digitalisering. Her var blandt andet oplægsholdere fra Port of Rotterdan, Grieg Connect i Norge, VRT Finland og danske Septima.

Det var Eva Fiil Nielsen, der er erhvervspolitisk konsulent hos Danske Havne, der havde arrangeret konferencen, og hun fortæller, at programmet var skruet sammen for at imødekomme både udfordringer og fremtidige muligheder inden for digitalisering:

“Mange, der arbejder med digitalisering i havnene, har det som en ekstra opgave, når den almindelige drift kører, og samtidig sidder de ofte alene med området. Derfor kan nye initiativer være svære at få implementeret fuldt ud. Workshoppen mandag er afholdt for dels at få inspirerende oplæg fra virksomheder, der leverer digitaliseringsløsninger til havne, og dels for at skabe et netværk blandt medarbejdere, der beskæftiger sig med digitalisering, og sidst men ikke mindst at give rum for erfaringsudveksling.”

Ny arbejdsgruppe for digitalisering

Arrangementet tirsdag er første output fra Danske Havnes interne arbejdsgruppe for digitalisering. En gruppe, der indtil videre kører på ubestemt tid, så længe havnene har brug for det.

Eva Bonne Alkærsig, der er ansvarlig digitalisering hos ADP, sidder med i den nye gruppe og venter sig meget af det kommende arbejde:

“ADP har prioriteret digitalisering som et væsentligt redskab til at forbedre den service, der leveres til havnens kunder. Workshoppen har givet mig mulighed for at høre, hvad man arbejder med i andre havne, og hvordan de gør i praksis. Derudover er det inspirerende at høre de forskellige oplægsholdere og vurdere, hvilket potentiale deres løsninger ville have for ADP. Vi kan spare mange ressourcer ved at dele de ting, vi laver, så alle ikke behøver at starte fra scratch, hver gang en ny løsning skal implementeres. Hvis man har fundet en god løsning til eksempelvis GPS og bevægelsessensorer til kraner i en anden havn, er der ingen grund til, at vi støvsuger markedet for løsninger og også kommer frem til samme produkt. Vi kan hjælpe hinanden meget på det her område.”

Medlemmer af Danske Havne, der vil høre mere om den nye arbejdsgruppe for digitalisering, kan kontakte Eva Fiil Nielsen, der er erhvervspolitisk konsulent hos Danske Havne, på efn@danskehavne.dk.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen