Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Danske Havne offentliggør i dag en stor rapport om de danske erhvervshavne 2020. Rapporten tager temperaturen på sektoren, som den ser ud i dag og ser også fremad i forhold til, hvor sektoren bevæger sig hen frem mod 2030.  

De danske havne har det godt. De specialiserer sig i stigende grad. Og de indretter sig så de lever i større harmoni med de byer, de befinder sig i. 

Rapporten offentliggøres normalt i forbindelse med en stort anlagt havnekonference, der afholdes hvert andet år og som i 2020 skulle være holdt i april måned i Aalborg. Konferencen blev – som meget andet i det danske samfund – aflyst pga coronakrisen.  

Men det har ikke betydet, at den grønne omstilling i de danske havne er aflyst. Tværtimod.  

De danske havne vil være helt i front når det gælder den grønne omstilling. Danske Havne er med i to af regeringens klimapartnerskaber og byder ind med en spændende grøn vision, der baserer sig på FNs verdensmål og bl.a. opstiller konkrete målsætninger om at blive CO2 neutrale senest i 2030. For havnene mener, at den grønne omstilling er sund fornuft både for forretningens og for miljøets skyld.  

”Med den her vision har Danske Havne sat sig i førersædet i Europa når det gælder den grønne omstilling. Intet andet sted har den samlede havnesektor forpligtet sig på konkrete målsætninger som man vil måle sig på og opnå. Det synes jeg godt vi kan være stolte af”, siger direktør for Danske Havne Tine Kirk Pedersen. 

Den fulde rapport om de danske erhvervshavne kan læses her:

Grøn omstilling i danske havne kan læses her:

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen