Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

vind

Regeringens forslag om etablering af to energiøer skaber begejstring hos Danske Havne, der er brancheorganisation for de danske erhvervshavne

Forslaget vil skabe forøget aktivitet i de danske havne i fremtiden, når øerne skal etableres og vedligeholdes. Men samtidig stiller forslaget også krav om forbedret infrastruktur til og på havnene, så de havne, der skal servicere energiøerne, har den nødvendige infrastruktur til rådighed. 

Direktør i Danske Havne Tine Kirk Pedersen er ikke i tvivl om, at havnene er klar til at levere, når arbejdet går i gang: Det er en markant udvidelse af havvind i forhold til i dag, som regeringen har foreslået. De danske havne har i lang tid været en del af værdikæden i den danske vindproduktion, og havnene både kan og vil være med til at løfte opgaven. Men efterhånden som eksempelvis møllevingerne bliver større og større, skal havnene også løbende have udvidet kajplads og adgangsveje til og fra havnen. Det er derfor vigtigt, at vi allerede nu fremtidssikrer infrastrukturen på havnene, så de kan levere, når arbejdet med havvind for alvor tager fart. 

Regeringens forslag kommer i kølvandet på beskeden om, at Klintholm Havn i april blev valgt som servicehub for vindmølleparken EnBW Baltic 2. Klintholm Havn vil dermed langt ud i fremtiden få glæde af de medarbejdere og den aktivitet, som valget medfører. Det viser ifølge Tine Kirk Pedersen, at selv mindre danske havne kan få øget aktivitet som følge af udbygningen havvind: 

”Jeg er sikker på, at mange havne vil få gavn af beslutningen om etablering af energiøerne, fordi de er en integreret del af værdikæden i vindmølleproduktionen. Derudover vil de store havne i Øst- og Vestdanmark, der bliver valgt som udskibningshavne naturligvis få forøget aktivitet. Men der kan også være muligheder for mindre havne i forbindelse med udbygningen af havvind, hvilket Klintholm Havn er et godt eksempel på.” 

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen