Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Havnepolitisk redegørelse “Europas bedste havne”

Når mere end 200 deltagere mødes i Grenaa fra tirsdag den 1. april til torsdag den 3. april 2014, er kursen sat mod nye mål.

Danske Havne hæver overliggeren. Danske Havne har en ambition om, at de danske havne kan blive de bedste i Europa. De bedste at anløbe. De bedste at etablere sig i.

Men det vil ske på trods. Markedsgrundlaget ændrer sig for havnene.  Godsmængderne stiger ikke bare per automatik. Nye svovlkrav til skibenes brændstof vil flytte godset fra søtransport til lastbiler. Nærsøfartens konkurrenceevne er truet.

Det kræver mod og omstilling i havnene. Det kræver  modige politikere, der tør bakke op med de nødvendige rammevilkår. Derfor samles havne og samarbejdsparter for at diskutere, om og hvordan ambitionen kan nås.

Havne har mange egenskaber. Nogle af dem ruller Danske Havne ud i ”Havnepolitiske redegørelse 2014 – Europas bedste havne”. Publikationen publiceres i forbindelse med konferencen. Der vedhæftes et eksemplar.

Danske Havne er brancheorganisation for de danske erhvervshavne. 68 havne er medlemmer. Foreningen af Danske Privathavne er associeret medlem. Danske Havne repræsenterer 99 pct. af godsomsætningen og 95 pct. af den fisk, der landes i danske havne.

For yderligere information kontakt sekretariatschef Tom Elmer Christensen mobil 2120 8889 eller vicekontorchef Nete Herskind mobil 23606335.

Se Havnepolitisk redegørelse her.
Se program for Havnekonference her.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen