Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Vejle havn

Lørdag d. 25 august 2018 åbnede virksomhederne deres døre og Vejle Erhvervshavn portene for interesserede og nysgerrige borgere i Vejle og omegn. Det er en dag alle i dyb spænding har set frem til – for vil der komme mange interesserede eller? Alt er klart, skilte er kørt ud, sat op og aftaler er indgået med bl.a. Sydjyllandsveterantog om kørsel på kajarealet. Flagene er hejst, selv det største af dem Vejle Erhvervshavn ejer er steget til tops.

I det fjerne skimter vi dampen fra veteranlokomotivet fra havnekontoret, nu sker det, om lidt slår dørene og portene op til en skøn dag for alle.

Portene bliver åbnet for de første – Saltvandsfiskeren – Vejle, den lokale fiskeforening. I dagens anledning gør de klar til at afvikle deres fiskekonkurrence, og sammen med dem ankommer de første gæster til Åben Havn arrangementet.

Stille og roligt kommer gæsterne gående eller cyklende i alle aldre, vi hilser på dem, og byder dem velkommen. Nogen vælger at gå en tur langs kajen, og andre igen har retning mod en bestemt virksomhed, de gerne vil besøge – eller besøger virksomhederne efterhånden som, de kommer ud på kajen.

Veterantoget fløjter til afgang til den første tur rundt på kajen, der er mange med, toget passerer forbi og inde i de aldrende passagervogne sidder store og små med store smil på. Lokomotivføreren lukker dampen ud, der bliver smidt kul på, og stille og roligt triller toget af sted ud på den første tur.

Alle virksomhederne har på hver deres måde gjort dagen til en fest ved at have pyntet op. Fundet frem af balloner, borde, sandkasser med guldklumper, bar, telte, salg af pølser, sodavand, kaffe og kage til de fremmødte.

Alt i alt er det en vellykket dag, hvor ca. 1.000 personer aflægger virksomhederne og Vejle Erhvervshavn et besøg i de fire timer, dørene og portene står åbne. Da portene og dørene igen skal lukke, bliver vi mødt af glade personer, der stråler af glæde over, at portene har været åbne – så de har kunne gå langs kajerne. Vi bliver mødt med spørgsmålet om, vi vil åbne portene en anden dag – eller måske bare dagen efter, for så vil de gerne komme igen. Det er vi enige om, at det vi tager op til overvejelse.

Virksomhederne – Brenntag Nordic, Lantmännen Cerealia, Ib Andresen Industri, H. Daugaard, A-skrot og Vejle Erhvervshavn takker alle, der kom og bidrog til Åben Havn arrangementet blev en festdag.

Vi håber, at I har haft en god oplevelse, at I har set og oplevet det, I ville.

Skrevet af: Kamilla Sarossy

Foto: Kamilla Sarossy, Vejle Havn

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen