Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Sænke-slagskibe-slag under Folkemødet 2017.
Fotograf: Joshua Tree

Om en uge er der Folkemøde på Bornholm. I år har Det Blå Danmark knap halvdelen af Folketingets partiledere, mindst 9 nuværende eller tidligere ministre og selveste H.K.H. Prins Joachim ombord på Postbåden Peter, som lægger scene til Det Blå Danmarks aktiviteter.

Danske Havne, Danske Maritime og Danske Rederier står igen i år sammen om at vise flaget for Det Blå Danmark på årets Folkemøde med støtte fra Den Danske Maritime Fond. Der bliver fint besøg på båden, hvor der vil være arrangementer om alt fra havvind, blue ocean economy, ligestilling og udenrigspolitik til sømandsviser med Søren Pind og Mogens Jensen og ”sænke slagskibe” mellem nuværende og tidligere ministre.

I forlængelse af at Folkemødet i år falder sammen med Danmarks deltagelse ved VM i fodbold, lægger Det Blå Danmark scene til præmieoverrækkelse for fodboldturneringen Asylliga Cup 2018. Her dyster Folketingets fodboldhold, et hold af asylansøgere og et forstærket hold af EM92-stjerner mod hinanden om årets trofæ som opvarmning til VM-kampen mellem Danmark og Peru.

Det er derfor nogle forventningsfulde direktører for de tre organisationer, som glæder sig til at lægge vejen forbi Allinge til det ottende Folkemøde på Bornholm:

”Folkemødet er én af Nordeuropas største politikfestivaller, hvor politikere og organisationer møder danskerne i øjenhøjde. For Det Blå Danmark er det derfor helt afgørende at være synlige, så vi kan fortælle alle de gode historier om vores branche til beslutningstagere på alle niveauer. Jeg er rigtig glad for, at vi samlet løser den opgave”, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Samme toner lyder fra Jenny N. Braat, adm. direktør i Danske Maritime, som i særlig grad glæder sig til, at H.K.H. Prins Joachim fredag den 15. juni deltager i en dialog om den blå økonomi og verdensmålene på båden:

”H.K.H. Prins Joachim har stor og oprigtig interesse og indsigt i den maritime industri. Det er en stor ære, at Prinsen har valgt at lægge vejen forbi os under Folkemødet, og jeg glæder mig meget til at byde ham velkommen om bord til en dialog om de mange nye måder, vi med respekt for verdensmålene kan udnytte havets ressourcer og muligheder på,” konstaterer Jenny Braat, adm. direktør i Danske Maritime.

Det hele løber af stablen i Allinge Havn, og øen summer allerede af aktivitet frem mod Folkemødet. I begyndelsen af juni tog erhvervsminister Brian Mikkelsen ovenikøbet første spadestik til udvidelsen af Rønne Havn, som fremover skal være udskibningshavn for vindmøller til Kriegers Flak. Tine Kirk Pedersen, nyudnævnt direktør i Danske Havne, ser derfor øen som en god case på havnenes rolle i Danmark.

Det er helt tydeligt, at havnene på Bornholm er vigtige for både erhverv og turisme til øen. Det billede ser vi også mange andre steder i landet, og her er Folkemødet endnu en god lejlighed til at fortælle om den maritime klynges værdiskabelse. Jeg ser derfor frem til, at vi får tydeliggjort Det Blå Danmarks mange muligheder i løbet af dagene på Bornholm,” siger Tine Kirk Pedersen, direktør i Danske Havne.

Du kan se hele programmet herunder:

 

Det Blå Danmark på Folkemødet

Torsdag den 14. juni 2018

   
Klokken 15:00-15:45

 

Udenrigsministerens værktøjskasse

Kom og hør udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) fortælle om, hvordan han bruger ”den maritime værktøjskasse” i sin rolle som udenrigsminister.

 

Moderator: Anne H. Steffensen, administrerende direktør i Danske Rederier

 

   
Klokken 16:30-17:15 Sænke Slagskibe

Søren Pape (K) mod Morten Østergaard (RV)

To partiformænd dyster i en omgang ”Sænke Slagskibe”, hvor rigtige svar på quizspørgsmål om Det Blå Danmark giver mulighed for at sende missiler afsted og sænke modstanderens flåde. Bliver det mon Admiral Pape eller Admiral Østergaard, som trækker det længste strå?

 

 

Det Blå Danmark på Folkemødet

Fredag den 15. juni 2018

 

Klokken

10:45-11:30

Havvind og energi – gør kagen større

Kom ombord på Postbåden, når vi sætter job og havvind til debat. Kan og bør Danmark fastholde den grønne førertrøje på havvind?

 

Deltagere: Lea Wermelin (næstformand for energi-, forsyning- og klimaudvalget samt næstformand for miljø-og fødevareudvalget, S), Thomas Bendtsen, (Rønne Havn A/S), Michael Simmelsgaard (Vattenfall), Jan Serup Hylleberg, (Vindmølleindustrien), Winni Grosbøll (Borgmester, Bornholms Regionskommune), Jukka Pertola (Siemens Gamesa)

   
Klokken 13:00-13:45 Innovation camp

Årets præmieoverrækkelse for Innovation Camp: 50 erhvervsskoleelever har i en uge arbejdet med en maritim ’brændende platform’. Vær med, når vinderen af konkurrencen om den bedste løsning kåres.

   
Klokken 14:00-14:45

 

Blå vækst og verdensmålene

Se med, når H.K.H. Prins Joachim er ombord på Det Blå Danmarks skib for at tale om blå vækst og verdensmål sammen med branchen.

 

Deltagere: H.K.H. Prins Joachim, Jenny N. Braat (Adm. direktør, Danske Maritime), Claus V. Hemmingsen (Vice-CEO, A.P. Møller-Mærsk), Tore Duvold (Vicedirektør, Innovationsfonden).

   
Klokken 15:00-15:45 Kan fællesskaber være globale?

Har vi noget til fælles med dem på den anden side af kloden?

 

Deltagere: Svend Brinkmann, Birgitte Qvist-Sørensen (Adm., direktør, Folkekirkens Nødhjælp), Anne H. Steffensen (Adm. direktør, Danske Rederier)

   
Klokken 17:00- 18:00 Sømandsviser med Søren Pind og Mogens Jensen

Syng med fra kajkanten, når to tidligere ministre, Søren Pind og Mogens Jensen, spiller op til årets omgang sømandsviser.

 

Det Blå Danmark på Folkemødet

Lørdag den 16. juni 2018

 

Klokken

11:00-11.30

Sænke Slagskibe

Brian Mikkelsen (K) mod Morten Bødskov (S)

Erhvervsminister Brian Mikkelsen dyster mod formanden for Folketingets Erhvervsudvalg, Morten Bødskov, i en omgang Sænke Slagskibe. Hvem får først sænket modstanderens flåde med skarpe svar på maritime quizspørgsmål?

   
Klokken 12:00-13:00 Ligestilling – hvordan kommer vi videre?

Kom ombord på Postbåden Peter til en samtale om ligestilling med ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V), Nanna Højlund (LO), Anne H. Steffensen (Danske Rederier) og Jenny Braat (Danske Maritime).

 

 
Klokken 15:20-16:20 Præmieoverrækkelse for Asylliga Cup 2018

Det Blå Danmark varmer op til VM-kampen mellem Danmark og Peru med præmieoverrækkelse for Asylliga Cup 2018. Bliver det EM92-stjernerne, Folketingets fodboldhold eller asylansøgerne, som sejrer.

   
Klokken 16:30-19:00 Loungebar

Hop ombord på Postbåden Peter og nyd ægte bornholmsk jazz sammen med Det Blå Danmark på Folkemødets sidste aften. Vi åbner for hanerne og serverer drikkevarer til alle.

 

Det Blå Danmark på Folkemødet

Søndag den 17. juni 2018

 

Klokken

11:00-12:00

Stævn ud med Det Blå Danmark

 

Det Blå Danmark inviterer alle interesserede til en times sejlads omkring Allinge Havn. På sejladsen kan man endda få lov til at høre en vaskeægte frømand fortælle om sine bedrifter ude i verden.

 

Deltagelse er ”først til mølle”, så kom endelig tidligt og få en god plads i køen. Skibet stævner ud på slaget 11.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen