Danmark skal omstille den tunge transport til grøn energi! 

De danske havne er det ideelle sted at kickstarte den grønne omstilling af godstransporten - blandt andet med Power-to-X teknologi. Læs vores to rapporter, "Grønne Erhvervshavne 2020" og "En grøn havnestrategi for Power-to-X" her!

Danske Havne har sammen med Danske Havnevirksomheder afgivet et høringssvar til en revideret bekendtgørelse for VVM-vurdering på havneområdet.

Bekendtgørelsen implementerer det seneste VVM-direktiv og samler regler om miljøvurderinger på miljøområdet til én bekendtgørelse.

Danske Havne og Danske Havnevirksomheder anerkender bestræbelserne på at forenkle processen for vurdering af virkning på miljøet for erhvervshavne og Københavns Havn, således at reglerne om miljøvurdering på havneområdet fremover findes i en bekendtgørelse.

Yderligere ses det som en positiv udvikling at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen bliver kontaktpunkt gennem hele ansøgningsprocessen og derfor er der forståelse for at denne bekendtgørelse afspejler Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens sagsbehandling.

 

Læs høringsbrevet her

Læs Danske Havne og Danske Havnevirksomheders høringssvar her

Læs flere høringssvar fra Danske Havne her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen