Danmark skal omstille den tunge transport til grøn energi! 

De danske havne er det ideelle sted at kickstarte den grønne omstilling af godstransporten - blandt andet med Power-to-X teknologi. Læs vores to rapporter, "Grønne Erhvervshavne 2020" og "En grøn havnestrategi for Power-to-X" her!

Danske Havne ønsker fleksible regler for visum til søfolk

Danske Havne anerkender Justitsministeriets store arbejde med revisionen af de danske visumregler.

Revisionen af visumreglerne er et skridt i den rigtige retning mod en mere smidig håndtering af bl.a. besætningsskift i forbindelse med den maritime handel og søtransport.

Helt konkret er det Danske Havnes ønske,

  • at Rigspolitiet med udgangspunkt i Schengen grænsekodeksen kan tillade indrejse og udrejse (nødvisum) uden for de godkendte grænseovergangssteder (havne) samt uden for havnenes åbningstid, og
  • at søfolk som alternativ til mobil nødvisering kan benytte sig af landlovretten til at indhente nødvendig visering ved at transportere besætningsmedlemmer til en tilgrænsende kommune i det tilfælde, at der i anløbskommunen ikke er mulighed for udstedelse af nødvisum.

Læs Danske Havnes høringssvar

horingssvar-danske-havne-andring-af-udlandingeloven-revision-af-visumreglerne-18-sep-2 Læs Justitsministeriets forslag til lov om ændring af udlændingeloven (revision af visumreglerne m.v.)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen