Danmark skal turde investere i grøn og blå infrastruktur! 

Vil du vide mere? Klik på "læs mere" for at læse de danske havnes ønsker til forårets infrastrukturforhandlinger!

Udviklingsprogram for danske landdistrikter bør også tilgodese havnes rolle som knudepunkt for udvikling

LAG-midler har tidligere været et godt og demokratisk værktøj til udviklingsprojekter i landingssteder og havne i landdistrikter.

Danske Havne har ingen kommentarer til indholdet i udkast til bekendtgørelse om tilskud til oprettelse og drift af lokale aktionsgrupper under landdistriktsprogrammet for perioden 2014-2020.

Danske Havne har en kommentar til udviklingsprogrammets udformning, der også bør have mulighed for tilskud til udvikling af havne og omstilling i forhold til fx maritim turisme eller nye erhverv i nedlagte erhvervsområder i landdistriktshavne.

Danske Havne anbefaler, at udviklingsprogrammet EHFF 2014-2020 først og fremmest har fokus på havne, der er med til at udvikle, fastholde og sikre væsentlig konkurrenceevne for den danske fiskerisektor.

Men midler i EHFF bør – når finansiering for programmet forelægger – tilgå LAG programmet. Havne er knudepunkter for erhvervet i de danske landdistrikter. Havne er også vækstmotorer i landdistrikterne, hvorfor der bør sikres mulighed for tilskud.

Danske Havnes kommentar fremgår af høringssvaret vedr. det danske program 2014-2020.

Høringssvaret kan læses her i sin fulde længde.

Læs høringsmaterialet fra NaturErhvervstyrelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen