Danmark skal omstille den tunge transport til grøn energi! 

De danske havne er det ideelle sted at kickstarte den grønne omstilling af godstransporten - blandt andet med Power-to-X teknologi. Læs vores to rapporter, "Grønne Erhvervshavne 2020" og "En grøn havnestrategi for Power-to-X" her!

Omstillingspulje på 20 mio. kr. for renere skibsfart

Nyt forslag om tilskud til udvikling af grønnere skibsfart er i tråd med regeringens vækststrategi for Det Blå Danmark og Europa-Kommissionens meddelelse vedr. en miljøvenlig energi til transport: En europæisk strategi for alternative brændstoffer.

Det er positivt, at regeringen vil bidrage til, at danske udstyrsvirksomheder gennem en omstillingspulje på 20 mio. kr. får del i den voksende globale efterspørgsel efter grønne maritime løsninger.

Danmarks placering i EU’s Emission Control Area (ECA) koblet med verdens tredje mest besejlede stræde i Kattegat og den økonomiske udvikling i Østersø-regionen er med til at skabe en ramme for danske vækstmuligheder. Internationale og europæiske miljøkrav til skibsfarten kan skabe øget international opmærksomhed om nye og eksisterende danske maritime miljø- og klimavenlige løsninger. Det kan skabe fornyet aktivitet i danske erhvervshavne og maritime følgevirksomheder.

Læs Danske Havnes høringssvar

Læs høringsmateriale fra Søfartsstyrelsen

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen