Danmark skal omstille den tunge transport til grøn energi! 

De danske havne er det ideelle sted at kickstarte den grønne omstilling af godstransporten - blandt andet med Power-to-X teknologi. Læs vores to rapporter, "Grønne Erhvervshavne 2020" og "En grøn havnestrategi for Power-to-X" her!

Der er brug for transparente og entydige regler for statsstøtte til havne og infrastruktur for at skabe fair konkurrence

Kommissær for konkurrence Margrethe Vestager samlede den 5. marts 2015 Kommissionen og repræsentanter fra medlemslandene i en ny undergruppe om statsstøtte til infrastruktur.

Formålet er at indentificere typer af statsstøtte, hvor vejledning er efterspurgt og en hjælp for modtager og medlemsland.

Arbejdsgruppen skal mødes anden gang i slutningen af april 2015 og forventer at godkende Kommissionens kommunikation, der kan læses i udkast her
Fra første møde lader der til at være enighed om sektorspecifikke fortolkninger af statsstøtte og at vejledning bør være meget pragmatisk.

I den anledning, er det væsentligt, at havnenes europæiske forening European Sea Ports Organisation har en stærk, fælles holdning.

Danske Havnes holdning kan læses her (engelsk)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen