Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Gitte Lillelund Bech
Kilde: Folketinget

Så er der kun få uger til årets havnekonference og til generalforsamlingen i Danske Havne. I sekretariatet knokler vi alle på livet løs med oplægsholdere, tilmeldinger, Havnepolitisk redegørelse 2016, ministerinterview, politisk afslutningsdebat og web-tv. Vi gør alt, hvad vi kan, for at sikre, at konferencen bliver lige så interessant og inspirerende som tidligere år. Konferencen kommer godt rundt om markedsudfordringer, specialisering, opgaver for store og små havne, løbetur, inspiration og hyggeligt samvær med mulighed for at møde leverandører, samarbejdsparter og ”konkollegaer” fra hele landet. Der er stadig ledige pladser til konferencen, så jeg kan kun opfordre alle interesserede til at melde sig senest 4. april 2016.

I seneste nyhedsbrev orienterede jeg om, at der på grund af omprioritering af opgaverne i sekretariatet er indgået en gensidig fratrædelsesaftale mellem Danske Havne og Tom. Tom er, som I ved, en aktiv mand, og han har allerede fået et nyt job. Han er blevet hentet over til KL’s kontor for teknik og miljø og har haft første arbejdsdag i KL i denne uge. Tom vil være med på havnekonferencen som KL’s repræsentant, som beskrevet andet steds i nyhedsbrevet, og der vil her være lejlighed til at sige ordentligt farvel og tak for samarbejdet.

I forbindelse med konferencen afholder Danske Havne generalforsamling. Der skal vælges ny bestyrelse for perioden 2016-2018, og den afgående bestyrelse vil foreslå en række præciseringer af vedtægterne. Som det nok er jer bekendt, fratræder vores formand Peter Maskell. Peter har gennem sine to år som formand leveret en gedigen indsats med fokus på både de interne processer med at gøre Danske Havne til en selvstændig brancheorganisation og med de eksterne relationer til havnenes samarbejdsparter, resten af Det Blå Danmark, ministerier og styrelser. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har sat stor pris på Peters ihærdighed, engagement og sparring på alle tider af døgnet, når nye ideer eller opgaver dukkede op, eller gamle skulle revurderes. Og altid med et smil og en latter 🙂 Og jeg er sikker på, at Danske Havnes medlemmer er enige med mig. Tusind tak, Peter. Der bliver også mulighed for at sige ordentligt farvel til Peter på havnekonferencen.

Endelig vil jeg her i direktørens hjørne fremhæve flere af de opgaver, sekretariatet har arbejdet med for at bistå vores medlemmer, og som I kan læse om i nyhedsbrevet. Udover det stadigt fortsatte arbejde med evaluering af havneloven er der miljøtemadagen, ændring af søloven, beskatning af EU-midler og senest muligheden for, at danske havne sammen med PensionDanmark indgår i et offentligt privat partnerskab (OPP) for at sikre Femern-forbindelsen. OPP’et vil bidrage til, at havnene omkring Femern kan modtage 25 mio. tons skærver fra Norge. Både PensionDanmarks adm. direktør Torben Möger Pedersen og jeg er glade for, at samarbejdet er kommet i stand. Jeg kan kun opfordre alle til at læse artiklen.

Vi ses til havnekonferencen i DGI-Byen lige om lidt.

Gitte Lillelund Bech

Læs flere nyheder fra Danske Havne her.

 

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen