Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Gitte Lillelund Bech
Kilde: Folketinget

Der sker altid spændende ting i Danske Havne. Siden seneste nyhedsbrev er der sket meget – i sekretariatet og med havnekonferencen.

Lad os tage det sidste først: Årets havnekonference løber af stablen den 18.-20. april 2016 i DGI-byen i København. Første dag er en pre-konference med fokus på havn og by, mens selve havnekonferencen har fokus på ”Havne… fra infrastruktur til meget mere.” Som det fremgår af dette nyhedsbrev, er det allerede nu muligt at melde sig til både pre-konferencen, selve havnekonferencen og også Danske Havnes generalforsamling, hvor der skal vælges ny bestyrelse. Som sædvanligt er der udstilling fra leverandører til erhvervshavnene, og vi kan allerede nu melde udsolgt med 12 stande. Jeg glæder mig til, at vi ses i København til april.

I sekretariatet er der tilsvarende sket en del. Jeg har sagt min stilling op for at tiltræde som Public Af-fairs Director hos Advice a/s i København. Da jeg sagde ja til jobbet som direktør for Danske Havne for knap to år siden, havde jeg på ingen måde forestillet mig, at jeg ”skulle rende af pladsen” efter knap to år, men jeg har fået et tilbud, jeg ikke kunne sige nej til.

Danske Havne er i dag en spiller i Det Blå Danmark, som der lyttes til, samtidig med at vi er en spiller i den offentlige debat og hos vores ressortministerium. Det er ikke tilfældigt, at havnenes nuværende minister Hans Christian Schmidt ikke forsømmer nogen lejlighed til at besøge en havn, når han kan komme til det, eller inviterer til egentlig Havnedag i Aarhus den 29. februar 2016. Det er Danske Havnes fortjeneste.

Danske Havne bestyrelse er allerede i fuld gang med at finde en ny direktør til Danske Havne, som kan fortsætte udviklingen af brancheforeningen forretningsmæssigt, og som kan sikre fortsat kvalificeret påvirkning af såvel Christiansborg som EU. Hovedfokus er også fremadrettet at skabe resultater og agere i krydsfeltet mellem forretning, forening og politisk styrede miljøer. Hvis alt går vel, kan den kommende direktør være på plads før sommerferien.

Og i efteråret kommer til at ske en yderligere ændring i sekretariatet. På grund af omprioritering af opgaverne i sekretariatet er der indgået en gensidig fratrædelsesaftale mellem Danske Havne og Tom, så Tom har sidste arbejdsdag senest den 30. oktober 2016. Tom har gjort en stor indsats for Danske Havne gennem mange år, hvilket vi sætter stor pris på og gerne vil takke ham for. Han har også været en god støtte for mig, da jeg tiltrådte som direktør.

Men foreløbig er der nok at se til i sekretariatet – Havnedag, havnekonference og de løbende opgaver for at understøtte vores medlemmer.

Gitte Lillelund Bech

Læs flere nyheder fra Danske Havne her.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen