Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Megaskibe og krydstogt er blevet varme emner både for politikere, havne og andre markedsaktører. Emnerne bæres videre til Danmarks formandskab for OECD’s International Transport Forum i maj 2015

Danmark overtager i maj 2015 formandskabet for International Transport Forum (ITF), der er et samarbejde under OECD.

Den 10. april 2015 organiserede ITF et seminar i Paris med fokus på havne og shipping. Nærmere bestemt var krydstogt og megaskibe samtaleemnerne.

Krydstogt er blevet interessant både politisk og kommercielt, da det er et marked i vækst. Derfor er EU og ITF interesserede i at påvise den lokale værdiskabelse ved at skabe adgang for krydstogter i havnebyer. Drøftelserne kortlagde de potentielle kilder til økonomisk udvikling i relation til krydstogt sammen med andre positive effekter fx for krydstogthavne. Megaskibe er en anden sag med andre udfordringer og påvirkning af terminaler, trafikpres på baglandsinfrastruktur og hele funktionen af og markedsudvikling i shippingbranchen.

ITF planlægger at samle alle input til en rapport, der offentliggøres under ITF topmødet i Leipzig den 27.-29. maj 2015, hvor Danmark officielt overtager OECD formandskabet.

Læs mere om de maritime emner:

Kræver megaskibe megahavne?

Krydstogt, og hvordan havnebyer udnytter potentialet for lokal udvikling?

For mere information. Kontakt Bjarne Løf Henriksen, Danske Havne. Og læs flere nyheder fra Danske Havne her.

ITF logo.png

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen