Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Ole Ingrisch, Havnedirektør - Esbjerg Havn.Esbjerg Havn.
Ole Ingrisch, Havnedirektør - Esbjerg Havn.Esbjerg Havn.

 

 

 

 

 

Direktør Ole Ingrisch forlader Esbjerg Havn med udgangen af februar 2019. Ole Ingrisch blev direktør for Esbjerg Havn i 2003 og har siden da stået i spidsen for en markant udvikling af Havnen. I den periode er Esbjerg Havn vokset med mere end en million m2 efter etableringen af Østhavnen. Samtidig er bade top- og bundlinje øget markant. Esbjerg Havns bestyrelse går nu i gang med rekrutteringen af en ny direktør, som forventes at tiltræde den 1. marts 2019.

Bestyrelsesformand Flemming N. Enevoldsen udtaler:

Med strategisk tæft, konsekvent eksekvering og et brændende engagement har Ole Ingrisch ført Esbjerg Havn helt frem i førerfeltet blandt havnene i Nordeuropa. Esbjerg Havn er i dag bade Europas førende havvindhavn, et innovativt knudepunkt for den danske olie- og gasindustri og nr. 1 i Danmark inden for RoRo. Havnen er veldrevet, moderne og finansielt robust. Og der er under Oles ledelse blevet trukket en lang række virksomheder til Esbjerg, hvilket har bidraget til at fremtidssikre et højt aktivitetsniveau på havnen i mange år fremover.

I bestyrelsen har vi altid haft et godt og tillidsfuldt samarbejde med Ole. Og jeg sætter stor pris påhans ærlige og ligefremme facon. Den har til tider skabt lidt bølgegang her påVestkysten, men det har været nødvendigt med klare udmeldinger under transformationen af Esbjerg Havn.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen udtaler:

Esbjerg by og havn er to sider af samme sag. Hele byen er afhængig af, at vi har en dygtig leder ved roret på Havnen. Det har vi haft i Ole Ingrisch. Han har haft en kolossal betydning for den udvikling, der har gjort Esbjerg til den Energimetropol, vi er i dag. I den forbindelse vil jeg særligt fremhæve Esbjerg Havns masterplan fra 2004, som var startskuddet til en enestående vækstrejse, som har skabt masser af nye job i kommunen.

Ole Ingrisch udtaler:

En fantastisk tid lakker mod enden. Jeg er taknemmelig for, at jeg har fået lov til at ståi spidsen for Esbjerg Havn i en meget dynamisk og foranderlig periode. Under hele rejsen de sidste 15 år har jeg

følt en fantastisk opbakning og et stort engagement i Havnens udvikling fra både bestyrelsen, ejerne, kunderne og medarbejderne. Det skylder jeg dem alle en stor tak for!

Nu er tiden kommet for mig til at drosle lidt ned – fåmere tid til børn og børnebørn, huset i Marbæk, jagt og sejlbåden. Jeg vil dog stadig holde fast i arbejdsmarkedet med bestyrelsesarbejde og konsulentopgaver.

For yderligere information:

Flemming N. Enevoldsen, bestyrelsesformand, +45 40 43 13 03

Ole Ingrisch, havnedirektør, +45 40 57 43 00

Kilde: pressemeddelelse fra Esbjerg Havn.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen