Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

foto/photo: MEDVIND/Bent Sørensen
foto/photo: MEDVIND/Bent Sørensen

Det er en erfaren herre udi havnedrift, der af Aabenraa Havns bestyrelse netop er blevet indstillet til at træde ind i bestyrelsen for Aabenraa Havn.

Indtil udgangen af februar var Ole Ingrisch direktør for Danmarks næststørste havn i Esbjerg. Det var en post, Ole Ingrisch bestred i 16 år, hvor han ledte havnen succesfuldt gennem store forandringer og udvidelser.

Med Ole Ingrisch som nyt medlem af havnebestyrelsen vil vi få en kapacitet, der har stor erfaring med drift og ikke mindst udvikling af havne. Han har særdeles gode strategiske evner til at arbejde med udvikling i et politisk styret miljø, siger formand for Aabenraa Havns bestyrelse, Erwin Andresen, der også sidder i byrådet i Aabenraa Kommune.

Ole Ingrisch ser frem til at kunne træde ind i havnebestyrelsen, såfremt byrådet på sit møde den 9. oktober godkender indstillingen fra havnebestyrelsen.

Aabenraa Havn har et spændende udviklingspotentiale med sin gode infrastruktur, store vanddybde og moderne kajanlæg. Det er interessant for rigtig mange industrivirksomheder i hele Syddanmark og Nordtyskland. Derudover er kommunens nye ejerstrategi for Aabenraa Havn ganske tydelig og retningsvisende, siger Ole Ingrisch.

Han er også formand for brancheorganisationen Danske Havne. Det ser han som en styrke for Aabenraa Havn:

Det har givet mig et stort netværk blandt både kommercielle og politiske spillere. Og det betyder, at jeg er helt opdateret på de rammer, der påvirker alle danske havne. Der er for eksempel en ny havnelov på trapperne. Den viden vil jeg trække med ind i havnebestyrelsen, siger Ole Ingrisch.

Stort netværk
Direktør for Aabenraa Havn, Henrik Thykjær ser også frem til et kommende samarbejde med Ole Ingrisch.

Jeg kender Ole Ingrisch som en dygtig strateg. Han har stor indsigt i den maritime branche og adgang til et stort nationalt og internationalt netværk, der også omfatter potentielle emner for Aabenraa Havn, siger Henrik Thykjær.

Ole Ingrisch vil komme til at udfylde den ledige bestyrelsespost, hvorefter bestyrelsen er fuldtallig.

Ole Ingrisch er oprindeligt uddannet skibsfører og sejlede langfart, inden han flyttede karrieren ind på land og indtog direktørstillinger i blandt andet den maritime uddannelsesinstitutionen Martec og rederiet Royal Greenland.

Ole Ingrisch er 64 år og bosat i Marbæk ved Esbjerg.

FAKTA
Bestyrelsen for Aabenraa Havn består i dag af: Bestyrelsesformand Erwin Andresen, Slesvigsk Parti Næstformand Niels Bergh-Hansen, tidl. koncerndirektør hos Dong Energy Jan Knudsen, adm. direktør for Krone Scanbalt A/S Borgmester Thomas Andresen, Venstre Poul Kylling Petersen, Socialdemokratiet Ida Smed, Dansk Folkeparti Lars Østergaard, medarbejderrepræsentant, Aabenraa Havn

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen