Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Formålet med Fiskens Dag er at fejre havets råvarer og dermed Danmarks styrkeposition: Fiskeriet. Der er rift om dansk fisk, men danskerne spiser kun 5 procent af de landede mængder, og pro-ducenterne lukker og flytter til udlandet. Kom og tal med erhvervet, og vær med til at fastholde et stærkt fiskeri.

I København markeres Fiskens Dag lørdag den 12. september 2015 kl. 10-15, hvor Rådhuspladsen omdannes til fiskemarked med smagsprøver, en vaskeægte fiskeauktion og anden underholdning.

Der er både føde til hjernen og maven, når fiskere fra havnene i Thorsminde og Hanstholm rejser den lange vej til København for at sælge, vise og fortælle den gode historie om frisk fisk og om fiskerierhvervets betydning nationalt og internationalt.

Både store som små, politikere, journalister og forbrugere finder vej til Rådhuspladsen på Fiskens Dag. Her får de besøgende lov til at røre og smage samtidig med, at der krydres med historier om råvarerne, fangstmetoder, bæredygtighed og tilgængelighed. I år vil der igen være fiskeauktioner og mulighed for at gøre et godt køb til aftensmaden.

Når vi taler fisk, vidste du så, at:

  • Danmark er EU’s største fiskerination. Fiskeriet eksporterede for 21,5 mia. kr. i 2013. Det er 13,8 pct. af Danmarks samlede fødevareeksport og 3,5 pct. af Danmarks totale varehandel
  • Danmarks 5 største fiskerihavne er Skagen, Hanstholm, Thyborøn, Hirtshals og Hvide Sande.
  • De dækker 80 pct. af den samlede landingsværdi
  • Der blev landet 990.000 tons fisk i 2014 i danske havne. Det er 176 kg fisk for hver dansker
  • Fiskeriet beskæftiger ca. 7.000 personer. Det er 3 promille af den samlede beskæftigelse. Hver ansat omsætter for 3 mio. kr.
  • Der blev i 2014 landet 115.000 tons konsumsild i Danmark. Det svarer til 1,4 mia. sildemadder
  • Fiskeriet bidrager med et overskud på 5 mia. kr. på handelsbalancen

Også andre havne rundt omkring i Danmark har arrangementer med fokus på fisk. Lige fra de store vestkysthavne (Hanstholm, Thorsminde, Thyborøn, Hirtshals og Hvide Sande) til Hundested Havn på Sjælland. Så hold øje med lokalaviserne rundt om i landet og send gerne en mail til Danske Havne, hvis du har et godt billede eller en god historie fra Fiskens Dag rundt om i landet.

Læs mere om Fiskens Dag her.

For mere information. Kontakt Birthe Iwasiow, Danske Havne. Og læs flere nyheder fra Danske Havne her.

Fiskens Dag 2015.png
Kilde: Fiskens Dag – Billedet er fra Fiskens Dag 2014 på Rådhuspladsen
i København

 

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen