Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Jakob Jensen til nyhedsbrev

Til spørgsmålet om, hvorfor Folkemødet i lige præcis Allinge Havn er sådan en succes, er Jakob Jensen, havnekoordinator i bl.a. Allinge Havn, ikke tvivl om svaret:

”Jeg er ikke i tvivl om, hvorfor Allinge er blevet folkemødebyen. Det er den spændende by, Allinge Havn har skabt.

De færger, bilfærger og passagerfærger til ind- og udland, som sammen med fragtskibe og erhvervsfiskerne i over 100 år har givet det liv, der har skabt købstaden Allinge.

Havnen er byens torv og er omkranset af de virksomheder, der er vokset op af livet i havnen herunder i de sidste år også turismen, og med Bornholms grundighed omkring ISPS (i daglig tale – terrorsikring) så kan hele havnen leve 365 dage om året.

Allinge er god til gæster, både til endagsbesøg og overnattende. Allinge og allingeboerne har en rummelighed og en virkelyst, så der også er hyggeligt, når der til Folkemødet er over 30 gange så mange mennesker som til daglig og næsten lige så mange, som der bor på hele Bornholm.

Jeg tror også, at de arealer, som er blevet ledige, når der ikke længere er behov for opmarch til bilfærger eller stor fiskeindustri, i fremtiden vil blive set på med folkemødebriller, og hvordan Allinge også i fremtiden vil være attraktiv for store besøg” slutter Jakob Jensen af efter flere ugers hektisk forberedelse til Folkemødet og en ligeså travl kalender under Folkemøde-dagene.

Læs flere nyheder fra Danske Havne her.

Jakob Jensen til nyhedsbrev
Bornsholms Regionskommunes havnekoordinator, Jakob Jensen, for
bl.a. Allinge Havn

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen