Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Krydstogt

Tirsdag d. 15. august byder Fredericia velkommen til ét af de helt store krydstogtskibe Celebrity Eclipse med 2.850 passagerer om bord. Det er første gang, at dette skib lægger til kaj i Fredericia. Skibet er søndag d. 13. august stævnet ud fra Southampton i Sydengland, og Fredericia er første stop på det tretten dage lange krydstogt, som primært bringer gæsterne til hovedstæder.

Krydstogt

Celebrity Eclipse fra Celebrity Cruises er en del af rederiet Royal Caribbean, som både i krydstogtsæson 2017 men også i foregående sæsoner har haft flere anløb i Fredericia. Celebrity Eclipse er dog med sin længde på 317 meter og bredde på 36 meter det største krydstogtskib, der nogensinde har anløbet Fredericia.


Eventyrlig underholdning på kajen
Fredericia er kendt for sin festlige velkomst, når krydstogtskibe lægger til i byen. Gæsterne bliver budt velkommen med musik, kanon salut og borgere udklædt i 1849-kostumer.

På tirsdag bliver velkomsten lidt mere eventyrlig, fordi den kendte H.C. Andersen Parade fra Odense er med på kajen, når skibet efter planen ankommer kl. ca. 12.45. Gæsterne, som sandsynligvis vil have mange forskellige nationaliteter, vil med paradens musik og sang blive ført gennem digterens verdenskendte eventyr.


Ture til områdets mange turistattraktioner
Som ved tidligere anløb vil en stor del af gæsterne blive i Fredericia og opleve byens historie gennem guidede gåture. Nogle af gæsterne har på forhånd bestilt busture til de omkringliggende turistattraktioner. På tirsdag vil busser køre gæster til Egeskov Slot på Fyn, H.C. Andersens Hus i Odense, Ribe, Koldinghus, Christiansfeld, Jelling og en lokal tur rundt i Strib, Middelfart og Fredericia.

Beliggenheden i forhold til et stort udbud af turistattraktioner, herunder tre UNESCO-attraktioner, kan være én af grundene til, at Celebrity Eclipse har valgt at anløbe Fredericia, som den eneste mindre by på det tretten dage lange krydstogt.

De 2.850 gæster får, udover besøget i Fredericia, også mulighed for at se byer som København, Stockholm, Tallinn, Skt. Petersborg og Warnemünde, inden de slutter i Southampton d. 26. august.


Kom og vær med
Et skib af denne størrelse er lidt af en oplevelse for både store og små, og der vil være ekstraordinært meget gang i byen. Derfor opfordrer vi til, at man tager familien med og deltager i dagens aktiviteter i Fredericia.

Celebrity Eclipse anløber kl. ca. 12.45 og lægger fra kaj igen kl. ca. 21.00, og som noget nyt vil der fra sidst på eftermiddagen være food trucks ved krydstogtkajen, hvor man kan tage på en kulinarisk rejse og smage nordisk tapas, mexicanske tacos eller vine fra en lokal vinproducent.

 

Fakta om skibet

Skibet er fra rederiet Celebrity Cruises, som er ejet af verdens næststørste krydstogtrederi, Royal Caribbean Int. Skibet har en længde på 317 meter, en bredde på 36 meter og 17 etagedæk.

Ved spørgsmål, kontakt Cruise Manager i ADP A/S, Line Tange, på telefon +45 2969 2039 eller mail lta@adp-as.dk

Læs flere nyheder fra Danske Havne her

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen