Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Der er ofte meget flamingo på en havn, anvendt i talrige former for emballage. På genbrugspladsen bliver flamingoen komprimeret, så den fylder meget mindre og kan køres direkte til genbrug til ny flamingo.
Foto: Danske Havne
Der er ofte meget flamingo på en havn, anvendt i talrige former for emballage. På genbrugspladsen bliver flamingoen komprimeret, så den fylder meget mindre og kan køres direkte til genbrug til ny flamingo. Foto: Danske Havne

Strandby Havn har åbnet intelligent Genbrugsplads. Danske Havne var med ved indvielsen en flot januardag med blå himmel

Hvor spændende er fire grønne containere lige, selv om de står fotogent med baggrund af en knaldblå januarhimmel i Strandby Havn? Meget spændende, faktisk. Og det vil de fleste nok give os ret i, når vi fortæller, at de udgør hjertet i den Genbrugsstation på Strandby Havn, der netop er åbnet, og som kan noget så smart som at presse flamingo sammen til baller af komprimeret materiale, der kræver langt mindre plads og transport og som kan køres direkte til genanvendelse som ny flamingo. Bum! Dét er smart. Og pladsen arbejder netop med ”work smarter not harder”, da affald og råstoffer sorteres direkte op i de mange opstillede containere, så indholdet i hver enkelt kan køres direkte til genanvendelse.

Genbrugspladsen har åbent alle ugens dage. Danske Havne var med ved indvielsen, hvor Frederikshavns borgmester, Birgit Hansen, lagde vægt på . Danske Havnes direktør Tine Kirk og miljøpolitisk konsulent Camilla Rosenhagen repræsenterede brancheorganisationen. I Danske Havne bruger vi gerne udtrykket blåt møde grønt, når havnene er omdrejningspunkter for grøn omstilling. Og i Strandby Havn gjaldt det i dobbelt forstand på åbningsdagen – den blå havn giver plads til grønt genbrug med grønne container på postkortblå baggrundshimmel.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen