Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Direktør i Vordingborg Havn, Jan-Japp Cramer, er glad for havnens mulighed for at blive centrum for verdens første fremstillingsanlæg af sin art af grønt flybrændstof
Direktør i Vordingborg Havn, Jan-Japp Cramer, er glad for havnens mulighed for at blive centrum for verdens første fremstillingsanlæg af sin art af grønt flybrændstof

Vordingborg Havn forhandler med virksomheden Arcadia eFuels om at lægge arealer til verdens største P-t-X-anlæg for grønt brændstof til fly

Vordingborg Havn kommer til at lægge areal til verdens største anlæg for produktion af CO2-neutralt brændstof til fly. De her dage er havnen ved at lægge sidste hånd på lejeaftale med virksomheden Arcadia eFuels om det område på havnen, hvor virksomhedens skal igangsætte et Power-to-X-anlæg for fremstilling af grønt flybrændstof, det første og største  af sin art i verden. Dermed skaber Vordingborg Havn og Arcadia eFuels grundlag for at opfylde statsminister Mette Frederiksens ambitioner om indenrigsflyruter, der skal flyve på grønne brændsler.

Anlægget skal bruge grøn strøm, CO2 og vand i Power-to-X-processen med fremstillingen af det klimavenlige flybrændstof, og vand er der jo rigeligt af på havnen.

Havnedirektør i Vordingborg Havn, Jan-Japp Cramer siger:

“Vordingborg Havn er meget stolt og glad for at kunne byde Arcadia eFuels velkommen. I løbet af de seneste år har vi arbejdet hårdt for at skabe de perfekte faciliteter og betingelser for nye innovative virksomheder. Vores havnestrategien har et stærkt fokus på grøn omstilling, og Arcadia eFuels passer perfekt ind i denne strategi. Med endnu en grøn forretning på Vordingborg Havn, der skal skabe arbejdspladser og en stærk økonomi, bliver Vordingborg Kommune endnu mere synlig og styrker sine fremtidige muligheder for at huse miljøgrønne virksomheder.”

Vordingborg Havn under udbygning – endnu en dansk havn, der bliver central for  storstilet grøn omstilling.

I Danske Havne er vi stærkt fornøjede over, at en havn igen-igen er omdrejningspunkt for syvmileskridt i den grønne omstilling. Bare i de få uger siden nytår har havnene stået i kø med store, grønne nyheder. Således har både havnene i Esbjerg, Hanstholm, Aabenraa, Rønne og nu Vordingborg meldt ud om store, banebrydende projekter – f.eks. forventer Hanstholm at blive Europas første CO2-neutrale fiskerihavn.

Det understreger vore havnes dedikation og vigtighed i klimakampen, mener vi i Danske Havne.

Brancheorganisationen Danske Havne formulerede i 2020 en grøn strategi: ”Danske Havne skal være blandt de fremmeste i verden hvad angår bæredygtige løsninger. Vi er den grønne forbindelse mellem hav og vind”. Strategien første til udgivelsen af brancheorganisationens første årsrapport ”Grønne Erhvervshavne 2020”, der udkom i foråret sidste år. Den nye rapport udkommer på Havnekonferencen i Aalborg 25. april.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen