Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Tine, pressebillede

I fredags havde Danske Havnes direktør Tine Kirk Pedersen et indlæg i dagbladet Børsen, hvor hun gjorde opmærksom på noget, mange enten ikke se eller overser; at der både skabes massevis af jobs i de danske havne og at mange af dem er direkte eller indirekte afledt af den grønne omstilling og det politiske mål om at reducere C02-udledningen med 70 procent i 2030. Læs det i Børsen. Tine Kirk Pedersen siger bl.a.:

De danske havne leverer i sig selv forbløffende gode resultater, også under Coronaen. Senest har både Esbjerg og Aabenraa havne offentliggjort fornemme vækst-resultater, og lige før dem Fredericia, Aarhus og Aalborg. Lige før weekenden tog Esbjerg Havn sit landstrømsanlæg i brug for første gang – om man så må sige: en ren reduktion af forureningen i havnen!

Havne over hele Danmark er både helt centrale og afgørende for den voksende off-shore vindmølleindustri. 

Rønne havn rykker f.eks. i en sådan grad, at man taler om den som Østersøens Esbjerg og Bornholm som Danmarks grønne energiø – så med Folketingets beslutning sidste uge om en helt ny energiø 80 kilometer ude i Nordsøen får Danmark energiøer både i øst og vest. Vi er med helt fremme.

Danmark har en styrke- og førerposition indenfor off-shore vind, en position, vi bør bevare, forsvare og udbygge. Men lande rundt om os, Tyskland, Storbritannien og Polen rører på sig. Der er titusindvis af danske arbejdspladser i off-shore vind, både direkte og indirekte.

Og den lovende omdannelse af den strøm, som vinden på vandet leverer, til klimavenlige brændstoffer som brint, brintbaseret diesel og ammoniak, den såkaldte Power-to-X teknologi, kan blive et stort dansk klima- og energi-eventyr. Hvis vi vil.

Der er perlende mange gode nyheder i de danske havne. De ender sjældent i toppen af nyhedsfladen, men faktisk er fællesnævneren for de fleste, at skabelse af arbejdspladser og målrettet klimaindsats går hånd i hånd. Lige præcis to af de hovedsigter, regeringen har for arbejdet med den grønne mobilitetsplan (infrastrukturen), som går i gang på Christiansborg om kort tid.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen