Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Kalundborg Havn billede

På trods af at kalenderen sagde september, var det en flot solskinsdag, der mødte Danske Havnes sekretariatet i Kalundborg, hvor vi var inviteret på havnebesøg. Her skulle vi lære mere om Kalundborg Havns forretningsgrundlag og besøge nogle af de forskellige havnevirksomheder der har til huse på havnen. Havnedirektør Bent Rasmussen fortalte levende om Kalundborg Havns udvikling gennem de sidste 30-40 år. I 80’erne kom størstedelen af havnens indtægter på færgeforbindelser, men med etableringen af Storebæltsbroen, bygget blandt andet med pyloner udskibet fra Kalundborg Havn, måtte havnen lægge en ny kurs for at overleve. Kursen blev sat mod at blive en moderne industrihavn, en ambition der er lykkedes til fulde. Kalundborg Havn servicerer nogle af de største danske industrikæmper i Danmark, inklusive Novo Nordisk, Novozymes og Haldor Topsøe.

Det nyeste område af Kalundborg Havn, Vesthavnen opført i 2019, tilføjer i alt 330.000 m2 erhvervslejemål, 500 m kaj og 15 m vanddybde, hvilket kan give muligheder for at få både nye, store fragtskibe og krydstogtskibe som fremtidige kunder på havnen. Salgschefen på Kalundborg Havn, Michael D. Larsen, fortalte, at flere projekter er i pipelinen.

Sekretariatet fik også en introduktion til, hvordan man i Kalundborg arbejder med grøn omstilling og cirkulær økonomi. Et af de store fokusområder for Kalundborg er symbiosen mellem havnens virksomheder og byen Kalundborg. Et godt eksempel var brugen af overskudsvarme fra produktionen som delvist indgår i byens fjernvarmenet og delvist genbruges i procesindustri hos Novo.

Sekretariatet takker mange gange for besøget.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen