Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Danske Havne ser store muligheder i forbindelse med opførelse af havvindmølleparker. Mulighed for udvikling og beskæftigelse. På havet, på havnen, i baglandet. Det kræver, at Danmark fastholder udbygningen af havvindmølleparkerne, hvis vi skal bevare en stærk dansk leverandørkæde. Mød kommunen, havnen, ejeren og producenten, når Norddjurs Kommune, Grenaa Havn A/S og Danske Havne inviterer på tur til Anholt Vindmøllepark den 1. april 2014 i forbindelse med havnekonferencen

”Når vi bygger havvindmølleparker i Danmark, skaber vi ikke blot job hos de verdensførende danske producenter af vindmøller og andet udstyr til parkerne. Anholt Havmøllepark er et godt eksempel på, hvordan grønne investeringer i havnemølleparker skaber jobringe i vandet, der når helt ind i de danske erhvervshavne” skriver sekretariatschef Tom Elmer Christensen fredag den 21. marts 2014 i et debatindlæg i Jyllandsposten.

”Den beskæftigelsesmæssige effekt glemmes desværre ofte, når vi diskuterer prisen på havvind i Danmark……. Vi vil kun bevare og skabe produktionsjob i vindindustrien og beskæftigelse på havnene, hvis vi selv fortsætter med at producere energi fra havvind i Danmark. Det kræver, at politikerne står ved energiaftalen og bygger de planlagte havmølleparker ” Se hele debatindlægget her.

I forbindelse med Danske Havnes Havnekonference den 1. -3. april er arrangeret en tur til Anholt Vindmøllepark. Undervejs vil blandt andre borgmester Jan Petersen, Norddjurs Kommune og adm. direktør Henning Laursen, Grenaa Havn A/S fortælle om havnens udvikling og betydningen af vindmølleparken for området. Har du ikke tilmeldt dig endnu så gå ind på Danske Havnes webside hurtigst mulig.

For mere information. Kontakt Nete Herskind, Danske Havne

Grenå Havn 01 03 2013 075.jpg
Billedet viser Anholt Vindmøllepark
Kilde: Grenaa Havn A/S

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen