Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Fødevarestyrelsen vil hæve kontrolafgifter med 300 %

Fødevarestyrelsen vil ændre betalingsbekendtgørelsen, således at kontrolafgifter for importeret foder og fødevare vil blive hævet med op mod 300 %. Danske Havne har indgivet et høringssvar til styrelsen, som redegør for konsekvenserne af den store afgiftsstigning.

Forværring for økonomien og miljøet

Ændringen i betalingsbekendtgørelsen gælder for kontrolafgifter på import af foder og fødevarer fra tredjelande ind i EU. Derfor argumenterer Danske Havne for, at en stigning i kontrolafgiften i Danmark vil betyde, at de danske havne bliver valgt fra til fordel for et andet EU-land.

Det vil ikke alene betyde en nedgang i den enkelte havns økonomi og tilhørende arbejdspladser, det vil også medføre, at en større del af Danmarks foder- og fødevareforbrug vil blive importeret gennem en havn i ét af Danmarks nabolande, hvor kontrolafgiften er lavere for derefter at blive transporteret på lastbiler over den danske grænse.

Danske Havnes miljøkonsulent, Kasper Ullum, siger at en så markant stigning på kontrolafgifter for foder, fødevarer og dyr kan få konsekvenser for både danske virksomheder og havnes økonomi, men også for miljøet da en større del af transport nu vil foregå med lastbiler.

Danske Havne har i sit høringssvar derfor givet udtryk for, at Fødevarestyrelsen bør genoverveje en så voldsom afgiftsstigning vil medføre.

Læs hele Danske Havnes høringssvar her

Læs Fødevarestyrelsens høringsbrev her

Ved spørgsmål, kontakt Danske Havnes miljøkonsulent, Kasper Ullum på ku@danskehavne.dk eller på 2939 3706

 

Læs flere af Danske Havnes høringssvar her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen