Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Højt over husene

Bogen ”Højt over husene” fremkalder mange følelser på få sider. Og så med smukke illustrationer af en kran og en havn fra forfatteren selv.

Det hører til sjældenhederne, at Danske Havne modtager et eksemplar af en bog fra et forlag, og endda en børnebog. Derfor skulle den da også anmeldes.

”Højt over husene” handler om kranføreren Adolf, der beslutter sig for at flytte ind i sin kran, da ingen rigtigt vil have noget med ham at gøre. Adolfs eneste frirum fra sin kran er, når han går op på taget af kranen for at spille på sit flygelhorn. Kranen er det eneste i Adolfs liv – indtil han møder Ramona.

Selvom ”Højt over husene” primært er en børnebog, er den i Norge, hvor bogen blev udgivet første gang, betegnet som en ’allalderbok’. En bog for alle aldre.

En kranfører på en havn er ikke et typisk børnebogsemne. De fleste voksne kender det nok – nærmest at bo på sit arbejde. ”Højt over husene” formår at fortælle historien om Adolf på en hjertevarm måde og formår også at fremkalde mange forskellige følelser, som man ikke troede mulig for en bog på den størrelse.

Her hos Danske Havne står vi tilbage med en glad følelse efter at have læst Marvin Hallerakers bog. Og vi forstår hvorfor, at det er en bog for alle aldre.

Da ”Højt over husene” er den bedste bog, Danske Havne har anmeldt til dato, har vi valgt at præmiere ”Højt over husene” med seks kraner.

Bogen ”Højt over husene” på 48 sider er skrevet af den norske forfatter Marvin Hallerakers i 2007, oversat og udgivet på dansk af forlaget Vild Maskine i 2015. Du kan læse mere om bogen her.

 

Kraner.jpg

For mere information. Kontakt Jonatan Sandager Hansen, Danske Havne, og læs flere nyheder fra Danske Havne her.

Højt over husene.jpg

Kilde: Forlaget Vild Maskine

 

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen