Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Miljøledelse har i høj grad vundet indpas i havne og maritim handel. Den europæiske miljøkonference for havne, terminaler og operatører, GreenPort, kommer til København den 6.-9. oktober 2015 som del af Danish Maritime Days. Lær fra de bedste og skab stærke miljønetværk. Danske Havne har hjulpet med at skabe øget fokus på best practice, og Copenhagen-Malmö Port har som vært sikret de bedste rammer.

Copenhagen-Malmö Port garanterer de bedste rammer for at skabe miljønetværk og samarbejde, om at styrke miljøledelse i havne, terminaler og maritime operationer, når GreenPort Congress og Cruise 2015 kommer til København den 6.-9. oktober 2015.

Danske Havne har været godt involveret i tilrettelæggelsen af programmet sammen med værten, CMP. Fokus har især været operationel best practice. Som noget nyt er programmet udvidet til også at omhandle bedre udnyttelse af havnes kapacitet og effektivitet som en del af miljøregnskabet. Første dag er en mini konference dedikeret til miljøløsninger i forbindelse med krydstogt. På 2. og 3. dag er der fokus på konkrete miljøudfordringer og -løsninger i havne. Fx krav til at sænke skibes emissioner, og hvordan havn og kunder kan samarbejde om både økonomiske og miljømæssige bæredygtige løsninger.

Konferencen hænger godt sammen med miljøindsatsen i de danske havne. I 2014 udviklede Danske Havne i samarbejde med medlemshavne en værktøjskasse til systematiske forbedringer af danske havnes miljøledelse og miljøpåvirkning. Formålet er at løfte miljøindsatsen i alle danske havne, hvorfor det vil være en god anledning for at deltage i konferencen. Se Danske Havnes miljøværktøjskasse her.

Se programmet her – og skulle miljøansvarlige medlemmer af Danske Havne ønske at deltage, så skriv til Bjarne Løf Henriksen på blh@danskehavne.dk Vi har sikret vores medlemmer en rabat, grundet hjælp til at udforme program, og da Copenhagen-Malmö Port er vært.

Link til rigtig god artikel om miljøudvikling i havne genne tiderne af Dr Christopher Wooldridge, der bl.a. har samarbejdet med havnenes europæiske forening ESPO om at udvikle EcoPort netværket.

For mere information. Kontakt Bjarne Løf Henriksen, Danske Havne. Og læs flere nyheder fra Danske Havne her.

Green Port.png

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen