Danmark skal omstille den tunge transport til grøn energi! 

De danske havne er det ideelle sted at kickstarte den grønne omstilling af godstransporten - blandt andet med Power-to-X teknologi. Læs vores to rapporter, "Grønne Erhvervshavne 2020" og "En grøn havnestrategi for Power-to-X" her!

Socioøkonomisk Rapport fra QBIS konkluderer, at havvindmøller sikrer mange arbejdspladser lokalt mange år frem i tiden.

Hver gang der etableres en gigawatt vindmøller i de danske farvande, sikres 14.600 årsværk i danske virksomheder. Det viser nyt studie, som for første gang detaljeret har undersøgt de national- og lokaløkonomiske effekter af investeringer i havvindmøller.

Hvide Sande Havn er allerede nu en anerkendt spiller på markedet, og har været valgt som servicehavn for MHI Vestas, Boskalis, Visser & Smit Hanab m.fl. under opførelse af Horns Rev 3.

Efterfølgende har Vattenfall meldt ud, at de vil benytte Hvide Sande Havn som O&M-havn for service af Horns Rev 3. Dette vil senest ske, når serviceringen af parken overgår fra MHI Vestas til Vattenfall efter en 5 års driftsperiode.

Den socioøkonomiske rapport, der er udarbejdet for Danske Rederier, Dansk Energi og Wind Denmark viser, at serviceringen af Horns Rev 3 fra Hvide Sande Havn, vil skabe mellem 39 til 53 fuldtidsstillinger pr. år og en estimeret omsætning på 2,1 til 6 mio. EUR pr. år.

Hvide Sande Havn er en oplagt mulighed for at blive servicehavn for den nye vindmøllepark THOR.

Rapporten viser at serviceringen af den kommende havvindmøllepark THOR vil skabe mellem 50 og 75 årsværk i hver af de ca. 25 år, parken forventes at være i drift.  Dvs. mellem 1.300 og 1.800 årsværk hen over havmølleparkens livstid.

Med kort sejlafstand til THOR, samtlige nuværende og fremtidige parker på vestkysten og et perfekt service-setup, gør det Hvide Sande Havn til den oplagte location for service af de store vindmølleparker.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen