Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

executive-mba-samlet-foto

Interview med Peter W. Olsen, transportpolitisk chef i Danmarks Rederiforening

peter-olsen-drf
Peter W. Olsen, transportpolitisk chef i Danmarks Rederiforening

 

Hvorfor ville du gennemføre en Blå MBA?

Jeg er i gang med at gennemføre den Blå MBA. Jeg startede i 2015, og jeg bliver færdig i 2017. Der er flere grunde til, at jeg startede MBA’en. Der er det personlige, at jeg gerne vil udfordre mig selv. Det handler om, at jeg grundlæggende gerne vil styrke mine fremtidige karrieremuligheder, og denne her executive MBA er en nøgle i den forbindelse. Samtidig giver den mig mulighed for en stærk faglig fordybelse. Navnligt tiltaler det mig, at jeg kan vende tilbage til det akademiske arbejde. Det har jeg fået mulighed for på denne her måde. De mange forskellige moduler tvinger mig til at udfordre mig selv akademisk.

I forlængelse af det giver den simpelthen flere faglige og ledelsesmæssige redskaber til mit arbejde. Den Blå MBA giver ikke alene én faglighed ligesom de mere traditionelle MBA’er, hvor fx ledelsessporet er i fokus. Den samler en gruppe med det samme faglige fællesskab – transport og logistik – og giver os en lang række faglige spor at fordybe os i. Det er faktisk rigtig godt set af teamet bag den Blå MBA.

På hvilken måde kan du bruge den i hverdagen?

For mig har det især været, at jeg både får den faglige dybde og indsigt samtidig med, jeg får bredden med. Jeg kommer med en samfundsvidenskabelig baggrund, og med den Blå MBA får jeg mulighed for at supplere med den erhvervsøkonomiske dimension. Jeg får et meget mere indgående kenskab til og forståelse for, hvordan det er at drive virksomhed. Hvor jeg måske tidligere i højere grad ligesom kunne betragte det udefra, så får jeg det nu meget mere ind under huden. Den giver også en række værktøjer i arsenalet, som jeg måske ikke alle sammen kan bruge lige nu, men jeg har klar, når lejligheden byder sig. Her tænker jeg specielt på den ledelsesmæssige del, hvor jeg synes, der er nogle rigtigt gode redskaber.

Hvad fik du mest ud af?

Det, jeg virkelig sætter pris på, er den form for dannelsesrejse, jeg er på. Hvor jeg både bliver styrket fagligt og på mange planer også menneskeligt. Det giver en unik indsigt. Det giver også et godt og bredt netværk. Jeg er jo begunstiget af, at jeg arbejder i en brancheorganisation, som allerede giver et godt og stort netværk. Men det giver da absolut noget at være i en gruppe på 48 fagfæller, der kommer fra hele verden. Måske har nogle af de andre deltagere endnu større glæde af netværksdelen, fordi de fx sidder i en virksomhed, hvor det tidligere ikke var så oplagt at ringe til konkurrenten om udfordringer, men hvor de nu gennem MBA’en har fået en meget større tilgængelighed til fagfæller. Så det har bestemt en god effekt også med netværksdelen. Så hvis der er nogle, der spørger mig, om jeg kan anbefale kurset, så vil jeg sige absolut.

Læs flere nyheder fra Danske Havne her

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen