Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Indvielsen af 1. etape af udvidelsen af Frederikshavn Havn
Kilde: Frederikshavn Havn

Frederikshavn Havn har siden 2016 været i gang med en større udvidelse af havnen – en investering til omkring 1 mia. kr. Første etape af havneudvidelsen står nu færdig og er snart klar til at blive taget i brug. Det skal fejres. Og lørdag d. 29. september bliver en rigtig festdag. Fra kl. 10-14 vil der være masser af aktiviteter for hele familien med udgangspunkt fra den nye kaj.
Oplev udvidelsen til lands, til vands og fra luften I anledning af indvielsen vil store dele af den nye nordmole og nordre molehoved være åbent for fiskeri ved tilmelding til fiskekonkurrencen (20 kr. pr. person). Indskrivning til fiskekonkurrencen starter allerede fra kl. 8.00, så tag familien og fiskestangen med fra morgenstunden.
Du kan også opleve havneudvidelsen fra vandsiden med en sejltur med det historiske skib W. Klitgaard (gratis) eller en hæsblæsende tur i ribbåd, der giver høj puls, vind i håret og skumsprøjt (125 kr. pr. person).
For de hesteglade børn vil der være gratis trækketure på søde islandske heste. For de mindste børn vil der være en gigantisk sandkasse med gravemaskiner og sandlegetøj. Her kan de hygge sig og lege mini-entreprenører. For dem, der er til store maskiner, vil der være nok at kigge på, når Per Aarsleff A/S fremviser de mange enorme entreprenørmaskiner.
Arrangementet byder også på muligheden for at blive klogere på byggeriet af 1. etape. Der vil bl.a. være en timelaps og en fotoudstilling, der viser byggeriet fra start til slut.
Det nye baglandsareal dækker et kæmpemæssigt område på 330.000 m2. Ønsker du det store overblik, vil en tur i helikopter give et fantastisk view over hele havnen og udvidelsesområdet (350 kr. per person).
På indvielsesdagen er det også muligt at opleve det nye havneområde på en sjov og helt anderledes måde ved at deltage i et unikt løb på området. Der er ruter, så alle kan være med: 5 km. ”gåtur” / 5 km. / 11 km. / ½ marathon. Priser og tilmelding på www. sportstiming.dk.
Flere af havnens virksomheder vil stå klar på pladsen med udstillinger, boder og konkurrencer. Der vil under hele arrangementet være gratis pølser, øl, sodavand og popcorn, og der vil være masser af konkurrencer både for børn og voksne. Du kan bl.a. vinde ture i ribbåd og helikopter på dagen.
Live transmission på storskærm og sceneunderholdning Der vil løbende være underholdning, indslag og præmieoverrækkelser fra scenen. Alt sammen styret af konferencier Jan Michael Madsen. De besøgende vil på storskærm kunne følge begivenhederne på scenen og aktiviteterne rundt omkring på pladsen. Michael Frederiksen vil stå for interviews og live transmission fra hele pladsen.

Indvielsen af 1. etape er en stor festdag og en kæmpe milepæl for Frederikshavn og Frederikshavn Havn. Der vil være taler af borgmester Birgit Hansen samt havnens bestyrelsesformand Bo Uggerhøj og adm. direktør Mikkel Seedorff Sørensen.
”Havnen er byens havn, og vi er glade for at kunne invitere alle interesserede ned og fejre dagen sammen med os. Indvielsen bliver sidste chance for at opleve kajområdet, inden arealet for alvor tages i brug, så vi regner med og håber på, at der kommer rigtig mange mennesker. Det er et imponerende byggeri, og vi er glade for, at vi til indvielsen kan give folk en oplevelse af området på så mange forskellige måder. Med sejlture, løb, fiskeri, helikopterture og trækketure på hest har vi forsøgt at tilrettelægge noget for enhver smag. Og en gåtur ud til det nye molehoved, hvor man kan nyde den storslåede udsigt over havnen og Kattegat er også en oplevelse i sig selv”, lyder det fra Mikkel Seedorff Sørensen, adm. direktør, Frederikshavn Havn.
Der vil være parkeringsmuligheder ved Sandholm 55. Herfra vil der være ca. 1 km. gåtur til pladsen ad grusvej. På vejen passeres det imponerende byggeri af etape 2.

Kilde: http://pof.dk/nyheder/indvielse-af-1-etape-(1).aspx

For yderligere oplysninger kontakt: Mikkel Seedorff Sørensen, adm. direktør, Frederikshavn Havn, +45 4062 6005

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen