Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Jens Kloster Hedegaard, havne- og overfartsleder for Aarøsund Havn, præsenterer Ugens Havn

Jens Hedegaard

Billedet viser Jens Hedegaard, havne- og overfartsleder, Aarøsund Havn

Jens Kloster Hedegaard fortæller om en succes af en lystfiskerkonkurrence, der trak fulde huse i Aarøsund Havn, om havnens forskellige aktiviteter, en uventet stor landingsmængde af industrifisk og 99,9 pct. tilfredse kunder.

Hvad er din rolle på Aarøsund Havn– hvad er dit ansvarsområde?
Min funktion er at være havne- og overfartsleder for havnene og færgen i kommunen. Der er det jo det, at når vi skriver Aarøsund Havn – der den primære havn – men strengt taget er der lagt to filialer under. Vi har Aarø (Ø-havn) hvor der både er joller og lystbåde, og så har vi Haderslev, der er en forlystelses/event havn hvor vi har lystbåde og boliger på kajen samt enkelte anløb af M/S Caroline der laster fiskefoder og X-yacht værftet.

Hvad var den sidste succes I havde på havnen?
Vi har lige haft succes med vores lystfiskerkonkurrence. Den havde vi lige her for nylig. Den foregik på Aarøsund Havn, hvor vi havde 73 deltagende både og en 185 personer med. Vi prøver at gå de bornholmske havne lidt i fodsporerne med deres lystbådskonkurrence. Hvad gør dit job allerbedst? Det, der gør mit job allerbedst er, at vi har rimeligt mange kunder, og 99,9 procent af dem er tilfredse og glade kunder, der kommer igen. Vi har et godt samarbejde med vores erhvervskunder til fælles bedste for alle. Det gør det godt.

Hvad er dine forventning til 2015 i forhold til de Aarøsund Havn?
Jeg håber selvfølgelig på fremgang på godsomsætning og lystbåde. Sidste år havde vi for eksempel en 26 procent fremgang på lystbåde – hvilket var rigtig flot. Det tør jeg ikke forvente, at vi får i år, men en lille fremgang ovenpå den store fremgang sidste år, det tør jeg godt håbe på.

Hvornår skete der sidst noget virkelig uventet?
Jamen, den er lidt mere svær. Selvfølgelig ved man aldrig rigtig, hvad der sker. Jeg plejer at kunne nå mest mellem kl. 6-9 om morgenen, hvor der sker lidt mindre. Men vi har ikke haft sådan nogle helt exceptionelle ting, som kommer uventet. Vi har oplevet landinger af industrifisk, som har været rigtig høj her i vintermånederne. Faktisk meget meget høj i forhold til, hvad vi havde forventet. Højere end nogensinde. Vi plejer at have mindre fiskerbåde, der lander ca. 30-40 ton hver gang. Nu så vi større landinger på over 240 ton. Det har givet 2000 ton industrifisk ud over det forventede her i vintermånederne. Så det kan du godt sige var uventet.

Fakta om Aarøsund

  • Aarø og Haderslev havne (seneste tal)
  • Størrelse (m2) 290.000
  • Omsætning  3.300.000 kr.
  • Godsomsætning 2.800 ton Fisk inkl. muslinger og havbrugsfisk: 13.000 ton
  • Færgeforbindelse/passagerer til Aarø 156.000 Vigtigste erhverv på havnen: Fiskeri/havbrug, værft og turisme
  • Hvor mange virksomheder er etableret på havnen: 6 + diverse
  • Havnens betydning for arbejdspladser – hvis aktuelt 30-200 sæsonbestemt

 

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen