Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Luftfoto Vordingborg

Jeppe Jensen, kranfører i Klintholm og Vordingborg havne, præsenterer Ugens Havn

Jeppe Bo Jensen, Vordingborg
Billedet viser Jeppe Jensen, kranfører, Klintholm og Vordingborg havne

Om havneudvidelsen og de nye kunder på havnen, om et puslespil, der skal gå op, så alle kunder får den rette pleje, et aktivitetsniveau, der betyder, at nye kolleger skal ansættes og en solid opbakning fra bagland og lokalsamfund.

Hvad laver du på havnen – hvad er dit ansvarsområde?

Min daglige gang på havnen består i at servicere kunder. Samtidig losser jeg grus  og assisterer med at køre sten ud til vores havneudvidelsesområde, ser på stoppede brønde eller kloakker, slår græs og tømmer endnu et skib med grus. Det er sådan ca. hver 6. time, vi får et skib ind, der skal tømmes, og det er så enten tidlig morgen, eftermiddag eller om natten. Nogle gange er der flere på én gang, så jeg har gang i lidt af et puslespil for at få det hele til at passe sammen.

Jeg arbejder også med vedligeholdelse af kajer, sejlrender samt reparation af bøjer. Vi har jo et ret strømfuldt farvand, så vi skal ud og reparere en del. Dagene kan godt forsvinde lidt, når der er så meget, der skal nås.

Hvad var den sidste succes, I havde på havnen?

Hver dag på havnen har sine små successer. For kort tid siden, efter mange år bag tegnebrættet og lange undersøgelser, lykkedes det for os at tage det første spadestik i forbindelse med vores havneudvidelse. Dette er en af de store successer, som jeg som ansat på Vordingborg Havn er stolt over.

Vi er ca. halvvejs med første etape, så de nye kunder kan starte op i begyndelsen af det nye år  – altså i 2016. Så det er godt nok, når masterplanerne også betyder, at der kommer nye kunder, og at vi er attraktive for kunderne.

Hvad gør dit job allerbedst?

Der er nok i virkeligheden tre ting: frihed under eget ansvar, gode og engagerede kolleger, der brænder for deres job, og at der ikke er to dage, der er ens. Der er det med, at så tror man, at den ene dag vil minde om den foregående, og så sker der lige noget, der gør, at vi må prioritere helt om, så alle kunder får den service, de skal have.

Hvad er dine forventninger for det kommende år i forhold til havnen?

Forventningerne er store. Vi er i gang med udvidelsen af havnen, så der vil komme nye kunder til havnen – som jo både er godt for os som erhvervshavn, men også for nye arbejdspladser i vores kommune. Til årsskiftet får vi to nye virksomheder både med administration og produktion, og de vil være med til at skabe arbejdspladser og mere aktivitet i havnen. Og der er vi også heldige med god opbakning fra vores bagland og i lokalsamfundet.

Jeg får også travlt – og nok så travlt, at jeg skal til at have nogle nye kolleger. Jeg er den eneste kranfører, så pt. har vi nogle, der kan komme ind og aflaste, men med udvidelsen bliver det nok nærmere til flere medarbejdere som mig.

Hvornår skete der sidst noget uventet?

Forhåbentlig sker der ikke noget uventet – man skal helst være forudsigende – men når det så sker, så må vi reagere så hurtigt som muligt for at mindske besværet med at få det til at køre igen.

Nu havde vi den der coaster, der var blevet lastet hos os, og efter den var afskibet, blev den taget af strømmen og snurrede så meget rundt, at den gled lige ind i broen. Det stoppede al trafik til Lolland-Falster! Det var ikke noget, vi kunne gøre noget ved fra havnens side, men det betød jo noget for os alligevel, når nu den coaster normalt havde ti anløb. Så tidsplanen i havnen skred lidt. Det var uventet, men noget, vi ikke kunne gøre så meget ved.

Fakta om Vordingborg Havn

  • Størrelse (m2): 133.000m2
  • Omsætning: ca.5 mio. kr.
  • Godsomsætning: 350.000 tons
  • Fisk: kun ensilage
  • Færgeforbindelse/passagerer: nej
  • Vigtigste erhverv på havnen: korn og råstoffer
  • Hvor mange virksomheder er etableret på havnen: 4
  • Anløb – hvad er der flest af? Ca. 200 coastere
  • Havnens betydning for arbejdspladser: ca. 158 (tal 2009)

http://www.port.vordingborg.dk/cms/site.aspx?p=23762#

Luftfoto Vordingborg

Billede af Jeppe Jensen kan hentes her.
Billede af Vordingborg Havn kan hentes her.

Kildeangivelse: Vordingborg Havn.

For mere information. Kontakt Sofie Gravers Jacobsen, Danske Havne, og læs flere nyheder fra Danske Havne her.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen