Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Tine, pressebillede

Den netop indgåede klimaftale er gode nyheder både for klimaet og for de danske erhvervshavne. Med etablering af to energiøer og fremrykning af en havvindpark ved Hesselø vil klimaaftalen sætte grøn strøm til den grønne omstilling, og samtidig skabe forøget aktivitet i de danske havne i fremtiden, når arbejdet sættes i gang.

Direktør i Danske Havne Tine Kirk Pedersen er ikke i tvivl om, at havnene er klar til at levere, når arbejdet med at implementere klimaaftalen går i gang: ”Det er en markant udvidelse af havvind i forhold til i dag, som et bredt flertal i Folketinget har besluttet. De danske havne har i lang tid været en del af værdikæden i den danske vindproduktion, og havnene både kan og vil være med til at løfte opgaven.

Aftalen viser ifølge Tine Kirk Pedersen, at der nu for alvor er slået hul på den grønne omstilling, som havnene også selv har sat stærkt fokus på med udmelding af deres egne grønne vision tidligere i år.

”En så markant klimaaftale gør det endnu mere attraktivt at fortsætte arbejdet med den grønne omstilling i havnene, så stadig flere aktiviteter på havnene bliver emissionsfri på sigt. Det viser, at de danske havnes grønne vision spiller aktivt sammen med den klimavej, som vi kommer til at gå. Aftalen gør det desuden helt klart, at den grønne omstilling med fokus på havvind er kommet for at blive. Derfor vil endnu flere havne få mulighed for at blive en del af det vindeeventyr, som mange danske havne har bidraget til gennem mange år” , slår Tine Kirk Pedersen fast.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen