Grønne Erhvervshavne

Læs Danske Havnes nye rapport om havnenes indsats på klimaområdet

Tyske EnBW rykker sit servicepersonale til EnBW Baltic 2 fra Rostock til Møn, og der følger en række investeringer med, og der skal bygges et nyt hotel.

EnBW har valgt at rykke sin offshore-vindmøllepark EnBW Baltic 2-service team fra Rostock og i stedet til Klintholm Havn fra august, oplyser EnBW på sin hjemmeside.

Der er derfor ved at blive opført et til formålet nybygget hotel og et reservedelslager ved Klintholm Havn til formålet samt to mandskabsskibe, når op mod 25 EnBW-ansatte fremover skal skibes afsted fra Klintholm.

Skiftet til Klintholm Havn, som er godt 40 kilometer vest for EnBW Baltic 2, sker på grund af den kortere distance, som giver en ‘unik’ mulighed og muligheden for at spare mange arbejdstimer, oplyser Kent Hougaard fra EnBW Offshore Services Danmark (EOS):

“Østmøn er ved at udvikle sig til et hotspot for offshore vindindustrien i Danmark. Vi har fordel af en hurtig opgradering af infrastrukturen og en professionel kommunal administration. Vi håber, at vi ikke kun bliver gode naboer, men at vores aktiviteter også får en positiv indflydelse på livet og erhvervslivet i Klintholm og på Møn,” siger Kent Hougaard.

EnBW Baltic 2 er en af tysklands største offshore vindmølleparker og har en samlet kapacitet på 288 MW og består af 80 Siemens Gamesa vindmøller.

Tilmelding af nyhedsbrev

Følg med i de mest væsentlige nyheder i den danske havnebranche.
Terms and Conditions checkbox is required.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen